Browsing by Author "Puhakka, Iiris"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-3 of 3
 • Kauste, Ilsa; Puhakka, Iiris (2019)
  Finanssivalvonta. Blogi 11/2019
  Kansainvälisen yhteistyön tekeminen on merkittävä osa keskuspankkien ja finanssivalvontaviranomaisten työtä. Laaja-alaista, valtioiden rajat ylittävää yhteistyötä tehdään yhteiseksi hyväksi – taloudellisen vakauden säilyttämiseksi sekä finanssimarkkinoiden asianmukaisen ja häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi.
 • Puhakka, Iiris (2018)
  Finanssivalvonta. Blogi 12/2018
  Virtuaalivaluuttakaupalla rikastuneita on viime aikoina nostettu näkyvästi esille mediassa. Kertomukset tosielämän äkkirikastumisista houkuttelevat ihmisiä, ja jotkut sijoittajat ovatkin harkinneet sijoittavansa osan sijoitusvarallisuudestaan joihinkin lukuisista virtuaalivaluutoista tai näihin pohjautuviin sijoitustuotteisiin. Toimialaan perehtyneet ovat aktiivisesti seuranneet myös virtuaalivaluutantarjoajia koskevan lainsäädäntökehikon valmistumista. Paraikaa Eduskunnan käsittelyssä olevan hallituksen esityksen (HE 167/2018 vp) mukaan Finanssivalvonnan rekisteröitäviksi tulisivat virtuaalivaluuttojen vaihtopalvelut, lompakkopalvelun tarjoajat sekä virtuaalivaluuttojen liikkeeseenlaskijat. Voidaanko rekisteröitymistä ja Finanssivalvonnan valvontaa kuitenkaan pitää takeena siitä, että virtuaalivaluuttasijoittaminen on turvallista ja että alan yritykset toimivat asianmukaisesti?
 • Puhakka, Iiris (2019)
  Finanssivalvonta. Blogi 14/2019
  Mahtuvatko sanat Finanssivalvonta ja innovaatiot samaan lauseeseen? Kyllä, ilman muuta. Finanssivalvontaa ei ehkä tyypillisesti ole yhdistetty innovatiivisiin toimintamalleihin, vaan organisaation nimestä on perinteisesti tullut mieleen pankkien ja vakuutusyhtiöiden vakavaraisuuden ja asiakkaansuojan toteutumisen valvonta. Finanssialan digitaalisen murroksen myötä markkinoille syntyy kuitenkin uusia toimijoita ja innovatiivisia toimintamalleja, mikä tarkoittaa jatkossa yhä enenevässä määrin kysymyksiä, joiden aihealueet menevät valvontaviranomaiseen perinteisesti liitettyjen mielikuvien ulkopuolelle.