Browsing by Author "Terho, Jussi"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-4 of 4
 • Kemppainen, Kari; Miettinen, Pasi; Terho, Jussi (2021)
  Euro & talous 2/2021
  Teknologian kehittyminen on kiihdyttänyt vähittäismaksamisen muutosta. Eurooppaan luotu yhtenäinen euromaksualue ja yhteisten eurooppalaisten maksustandardien käyttöönotto ovat olleet merkittäviä askeleita maksamisen kehityksessä viime vuosina. Myös alan sääntelyä on harmonisoitu. Tapahtunut kehitys ei kuitenkaan vielä vastaa teknologian tuomiin mahdollisuuksiin. Siksi Euroopan keskuspankki ja Euroopan komissio ovat nostaneet eurooppalaisen vähittäismaksamisen ja sen kilpailukyvyn parantamisen yhdeksi kärkihankkeekseen tulevina vuosina. Eurooppalaiset vähittäismaksustrategiat antavat suuntaviivat kehitykselle, joka mahdollistaa kuluttajille turvallisen ja yhtenäisen eurooppalaisen maksamisen erityisesti kaupan yhteydessä.
 • Terho, Jussi (2019)
  Euro & talous. Blogi
 • Terho, Jussi (2017)
  Euro & talous. Blogi
  Henkilökohtainen pankkitili on olennainen osa meidän kaikkien päivittäistä asioiden hoitoa ja maksamista. Pankeilla on puolestaan omat tilinsä keskuspankissa ja pankit käyttävät näitä tilejään moniin käyttötarkoituksiin.
 • Terho, Jussi (2020)
  Euro & talous. Blogi
  Kyberriskit voivat realisoituessaan olla finanssialalla systeemisesti merkittäviä. Hyökkäys yksittäiseen pankkiin tai esimerkiksi maksujärjestelmään tai kaupankäyntipaikkaan voisi aiheuttaa epäluottamusta ja vaikuttaa jopa koko rahoitusjärjestelmän vakauteen. Tästä syystä Suomen Pankki julkaisi 29.4.2020 Suomen finanssitoimijoille TIBER-FI-soveltamisohjeen, jonka tarkoituksena on tukea finanssisektorin kyberresilienssiä eli kestävyyttä kyberriskejä vastaan.