Browsing by Subject "pilvipalvelut"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-3 of 3
 • Ijäs, Jonna (2020)
  Euro & talous. Blogi
  Koronapandemia on edesauttanut digitaalisten ratkaisujen ja välineiden käyttöönottoa. Myös digitalisaatioon liittyvän lainsäädännön kehitys on kevään aikana ottanut isoja askeleita eteenpäin EU-tasolla. Komissio muutti alkuvuonna hyväksyttyä työohjelmaansa toukokuun lopulla koronapandemian puhkeamisen jälkeen. Muuttuneessa työohjelmassa etusijalle asetettiin pandemian hoitamisen kannalta tärkeimmäksi katsottuja, mm. digitalisaatioon liittyviä, lainsäädäntöaloitteita.
 • Grym, Aleksi (2019)
  Euro & talous. Blogi
  Pilvipalvelut ovat hajanainen nimitys suurelle joukolle palveluita, joissa käyttäjä voi hallita, säilyttää ja prosessoida dataa verkon yli. Pilvipalveluiden palvelumalli voi vaihdella omia konesaleja korvaavista infrastruktuuripalveluista yksittäisiin toimintoihin erikoistuneisiin ohjelmistopalveluihin. Pilvi-infrastruktuuri voi olla yksityinen, jaettu, julkinen tai näiden yhdistelmä (niin kutsuttu hybridimalli). Pankkitoimialalle on lisäksi olemassa erikoistuneita pilvipohjaisia ohjelmistopalveluita.
 • Määttä, Mikko; Vartiainen, Maija (2020)
  Finanssivalvonta. Blogi 2/2020
  Pilvipalvelu on yleistynyt vakuutusalallakin tapana hankkia käyttöön tiedonkäsittelykapasiteettia, niin ohjelmistoja kuin laitteistoa. Paperiarkistot ja omien konesalien ylläpito ovat jäämässä historian lehdille, kun vakuutustietojen säilytykseen ja käsittelyyn ostetaan palveluntarjoajilta jaettua, joustavaa ja skaalautuvaa pilvipalvelua. Pilvipalveluilla on monesti muitakin etuja, kuten kustannustehokkuus, nopea saatavuus ja helppo hallittavuus. Palvelut herättävät aiheellisesti myös kysymyksiä esimerkiksi tietosuojan tasosta, valvontamahdollisuuksista sekä tietojen eheyden ja saatavuuden varmistamisesta. Pilvessä niin hyödyt kuin haitatkin skaalautuvat – pilven reuna ei aina ole hopeinen.