Browsing by Subject "rahoituksen saatavuus"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-4 of 4
 • Pylkkönen, Pertti (2015)
  Bank of Finland. Bulletin 2/2015
  The financial difficulties of small and medium-sized enterprises in the euro area are gradually easing. Finance surveys indicate that access to finance has continued to be unconstrained in Finland, but the terms and conditions of loans are tightening. Collateral requirements are increasing, as is the use of various loan covenants in corporate finance.
 • Newby, Elisa (2016)
  Euro & talous. Blogi
  EKP:n neuvosto päätti maaliskuussa 2016 kattavasta rahapolitiikan paketista. Eurojärjestelmä tarjoaa pankeille nyt uutta, erittäin pitkää rahoitusta vakuuksia vastaan.
 • Pylkkönen, Pertti (2015)
  Euro & talous 2/2015
  Euroalueen PK-yritysten rahoitusvaikeudet ovat hiljalleen helpottumassa. Suomessa rahoituksen saatavuus on rahoituskyselyjen mukaan edelleen toiminut, mutta lainaehdot ovat tiukkenemassa. Vakuusvaatimukset ovat lisääntymässä, ja erilaisten sopimusvakuuksien käyttö yritysrahoituksessa on kasvussa.
 • Savolainen, Eero; Tuomikoski, Olli (2019)
  Euro & talous. Analyysi
  Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on suuri merkitys Suomen taloudelle. Pk-sektori on kooltaan suuri, ja etenkin voimakkaasti kasvuhakuiset pk-yritykset luovat uusia työpaikkoja. Pankit ovat pk-yritysten päärahoittajia, ja euroalueen vertailussa pankkirahoituksen saatavuus on Suomessa keskimääräistä parempi. Rahoitus ei ole pk-yritysten suurimpien ongelmien joukossa, vaikka vakuuksien puute nousee esille kyselyissä.