Browsing by Subject "sijoittaminen"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-8 of 8
 • Hyrske, Anna (2021)
  Euro & talous. Blogi
  Ilmastonmuutos vaikuttaa merkittävästi elinympäristöön ja talouteen tulevina vuosikymmeninä. Ilmastonmuutoksen vuoksi yrityksille tulee tarve muuttaa ja sopeuttaa liiketoimintamallejaan. Talouden ja markkinoiden muutos heijastuu myös finanssijärjestelmän vakauteen, ja sen myötä aihe liittyy läheisesti keskuspankin toimintaan. Suomen Pankin ilmastotyön tavoitteena on edistää kestävän rahoituksen tietämystä ja keskustelua sekä kartoittaa osaamista.
 • Rehn, Olli (2019)
  Euro & talous. Blogi
  Ilmastonmuutoksen onnistunut hidastaminen ja siihen sopeutuminen edellyttää paitsi oikeita kannustimia ja oikeaa teknologiaa myös investointeja. Kestävän rahoituksen avainkysymys on, miten investointeja voidaan ohjata tukemaan päästövähennystavoitteita nopeammin ja tehokkaammin, mutta samalla tasapainoisesti.
 • Alakiuttu, Antti; Tiililä, Nea (2019)
  Euro & talous. Analyysi
  Ilmastonmuutoksella on laaja-alaisia vaikutuksia ja sen hillitseminen vaatii kattavaa yhteistyötä tiede-, yritys- sekä sääntelymaailmalta. Suomen yritysrakenne on hyvin teollisuuspainotteinen, joten päästöintensiivisten toimialojen vahva kytkös rahoitusjärjestelmään on luonnollinen. Päästöintensiiviset yritykset ovat muutostarpeen edessä vaadittujen päästövähennysten vuoksi, jolloin vakaan rahoitusjärjestelmän sekä sulavan rahoituksen välityksen tärkeys korostuvat. Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii suuria määriä pääomaa sijoitettavaksi ympäristöystävällisemmän teknologian kehitykseen ja siihen siirtymisen aiheuttamien kustannusten kattamiseen.
 • Aaltonen, Markus (2021)
  Bank of Finland. Bulletin 1/2021
  The stock of buy-to-let mortgages stood at EUR 8.1 billion at the end of March 2021, comprising 7.9% of the total stock of housing loans. It is estimated that buy-to-let mortgages have grown faster than the rest of the housing loan stock since the global financial crisis. Buy-to-let mortgages are smaller than residential mortgages and have shorter repayment periods. In March 2021 the average interest rate applied on new buy-to-let mortgages was higher than on residential mortgages, but lower than the rate applied on housing company loans.
 • Aaltonen, Markus (2021)
  Euro & talous 1/2021
  Maaliskuun 2021 lopussa sijoitusasuntolainojen kanta oli 8,1 mrd. euroa, mikä on 7,9 % koko asuntolainakannasta. Arvion mukaan sijoitusasuntolainakanta on kasvanut finanssikriisin jälkeen muuta asuntolainakantaa nopeammin. Sijoitusasuntolainat ovat pienempiä kuin omistusasuntolainat, ja niissä on lyhyemmät takaisinmaksuajat. Maaliskuussa 2021 uusien sijoitusasuntolainojen keskikorko oli korkeampi kuin omistusasuntolainojen, mutta alhaisempi kuin taloyhtiölainojen.
 • Männynmäki, Nina (2020)
  Finanssivalvonta. Blogi 10/2020
  Maaliskuusta 2021 sovelletaan EU:n alueella uutta tiedonantovelvollisuusasetusta, joka velvoittaa rahoitusmarkkinoilla toimivia yhtiöitä antamaan asiakkailleen tarkempaa tietoa kestävyystekijöistä. Kestävyystekijät ovat ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyviä tekijöitä eli ESG-tekijöitä. ESG-lyhenne tulee sanoista Environmental, Social ja Governance. Asetus on osa EU:n kestävän rahoituksen toimintasuunnitelmaa.
 • Rehn, Olli (2019)
  Bank of Finland Bulletin. Blog
  Successful climate change mitigation and adaptation require not only the right type of incentives and technology but also investments. A key question in sustainable finance is finding ways for reorienting investments more rapidly and effectively, but at the same time in a balanced manner, towards supporting emission reduction targets.
 • Hirvi, Harri (2019)
  Finanssivalvonta. Blogi 2/2019
  Finanssivalvonnan näkemyksen mukaan osakepohjainen huijaaminen on edelleen keskeinen toimintatapa, kun epämääräisiä osakkeita myydään ulkomailta suomalaisille sijoittajille puhelimen tai verkon kautta. Huijarit seuraavat aktiivisesti markkinoiden ja tekniikan kehitystä, joka heijastuu sitten myös tarjottaviin tuotteisiin. Keskeisimpiä näistä uusista tuotteista ovat mm. binäärioptiot, hinnanerosopimukset ja nopeatempoinen parivaluuttakauppa. Näillä tapahtuva kaupankäynti esitetään tapahtuvan erilaisilla verkkoalustoilla, jonka todenperäisyyttä asiakas ei voi tarkistaa. Lisäksi nämä rahoitusvälineet ovat vedonlyönnin tai uhkapelin kaltaisia, joihin sisältyy suuri riski. Suuri riski yhdistettynä rikolliseen toimintaa on yksittäisen sijoittajan kannalta tuhoisa yhdistelmä.