Analysis and views

 

Collections
Collections in this community

Recent Submissions

 • Euroopan keskuspankki (2020)
  Euroopan keskuspankki. Talouskatsaus 6/2020
  Raha- ja reaalitalouden kehitys 2 Yhteenveto 2 1 Ulkoinen ympäristö 7 2 Rahoitusmarkkinoiden kehitys 16 3 Talouskehitys euroalueella 22 4 Hinnat ja kustannukset 29 5 Rahan määrä ja luotonanto 35 6 Julkisen talouden kehitys 43 Kehikot 47 1 Bulgarian leu ja Kroatian kuna ERM II -valuuttakurssimekanismissa 47 2 Euron efektiivisen valuuttakurssin päivitetyt kauppapainot 52 3 Likviditeettitilanne ja rahapoliittiset operaatiot 6.5.–21.7.2020 57 4 Epävarmuuden viimeaikaisen kasvun vaikutus euroalueen talouskasvuun 63 5 Koronavirus ja kotitalouksien säästämisen lisääntyminen: varovaisuutta vai pakkoa? 67 6 Välillisten verojen vaikutus euroalueen inflaatioon ja sen näkymiin 72 7 Julkiset lainatakaukset ja pankkien luotonanto pandemia-aikana 76 7 EU:n elvytyspaketin vaikutukset julkiseen talouteen 83 Tilastot (vain englanniksi) S1
 • Kerola, Eeva (2020)
  Bank of Finland Bulletin. Blog
  China was at the forefront of the COVID-19 crisis. As a consequence, the value of Chinese exports plummeted by 13% year-on-year at the first quarter of 2020 (-40% y-o-y in February alone). However, it was not until March when other countries started to impose more or less severe restrictions on economic activity and movement of people. The year-on-year drop in exports was historically bad both for the United States and the euro area in April and May, while Japanese export growth was at its lowest in June.
 • Taipalus, Katja (2020)
  Euro & talous. Blogi
 • Virolainen, Kimmo (2020)
  Euro & talous. Blogi
  Koronakriisi on poikkeuksellinen shokki maailmantaloudelle ja sen torjumiseen tarvitaan poikkeuksellisia toimia. Vaikka isku on kova kaikille maille, tilanne on erityisen vaikea useissa köyhissä ja kehittyvissä talouksissa, joissa rahoitusrajoitteet heikentävät julkisen vallan mahdollisuuksia toteuttaa välttämättömiä kansalaisten terveyttä ja taloutta suojelevia toimenpiteitä.
 • Korhonen, Vesa (2020)
  Euro & talous. Blogi
  Öljyn hinnan pudottua ja koronarajoitusten astuttua voimaan alkukeväällä Venäjän talous sukelsi vuoden toisella neljänneksellä. BKT oli 8 % pienempi kuin vuotta aiemmin. Talouden supistumisen takia julkinen talous on nyt viritetty elvytykseen. Koko julkinen talous, joka kattaa federaation, alueiden ja kuntien sekä valtion sosiaalirahastojen budjetit, kääntyi jo viime vuoden keväällä ylijäämän supistumisen suuntaan. Kahdentoista kuukauden ylijäämä oli tuolloin noin 4 % BKT:stä, mutta tämän vuoden puolivälissä alijäämä oli noin 2 % BKT:stä. Muutos ylijäämästä alijäämään on ollut selvästi suurin vuoden 2009 taantuman jälkeen. Venäjän valtiovarainministeriö arvioi vajeen syvenevän ja olevan koko tämän vuoden osalta lähes 4,5 % BKT:stä.