Analysis and views

 

Collections
Collections in this community

Recent Submissions

 • Financial Supervisory Authority; FIN-FSA; Capital Markets Supervision (2019)
  Financial Supervisory Authority. Market newsletter 1/2019
  Changes to inside information disclosure practice..1 Disclosure of annual financial statements and management report..3 Observations on disclosure of alternative performance measures – follow-up to 2017 review..3 New Commission provisions on prospectus content and ESMA Q&A published..6 Topical matters at ESMA..6
 • Kemppainen, Kari (2019)
  Euro & talous. Blogi
  Maksutavoissa on suuria eroja eri EU-maiden välillä.
 • Ikonen, Kirsti (2019)
  Euro & talous. Blogi
  Suomen Pankki ja Finanssivalvonta avaavat 9.4.2019 yhteisen avoimen datan portaalin. Portaalin kautta tarjoamamme data on kenen vain haettavissa ja hyödynnettävissä. Palvelusta löydät osastojemme julkaisemia ohjelmallisesti luettavia tietoaineistoja, esim. tilastoja.
 • Suomen Pankki (2019)
  Euro & talous. Analyysi
  Suomen talouskasvu hidastui 2,3 prosenttiin vuonna 2018. Kansainvälisen talouden epävarmuuden lisääntyminen ja erityisesti euroalueen näkymien heikkeneminen on heijastunut Suomen talouteen aiemmin arvioitua nopeammin. Suomen viennin kasvu on hidastunut selvästi samalla kun kansainvälisen talouden suhdanne on heikentynyt. Myös investointien ja kulutuksen kasvu hidastuivat tuntuvasti viime vuonna. Sen sijaan työmarkkinoiden koheneminen on edelleen jatkunut, joskin myös siellä on havaittavissa hidastumisen merkkejä. Hintojen nousupaineet ovat jääneet vähäisiksi ja inflaatio on pysytellyt maltillisena. Suomen talouskasvu oli viime vuonna euroalueen keskimääräistä kasvua nopeampaa, mutta kasvun rakenne muuttui epäedulliseen suuntaan.
 • Rehn, Olli (2019)
  Euro & talous. Johdon blogi
  Maailmantalouden näkymien heikkeneminen ja epävarmuuden kasvu välittyvät tällä hetkellä Suomen talouteen voimakkaammin kuin yleisesti on arvioitu.