Browsing by Subject "Body Weight Maintenance"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-5 of 5
  • Luoto, Riitta; Kukkonen-Harjula, Katriina; Männistö, Satu (2017)
  • Lindström, Jaana; Uusitupa, Matti; Eriksson, Johan; Ilanne-Parikka, Pirjo; Keinänen-Kiukaanniemi, Sirkka; Tuomilehto, Jaakko (2021)
    Suomalainen diabeteksen ehkäisytutkimus (Diabetes Prevention Study, DPS) loi näyttöön pohjautuvan perustan tyypin 2 diabeteksen ehkäisylle elintapaohjauksella Suomessa ja maailmanlaajuisesti. DPS-tutkimuksen tehostettu elintapaohjaus, jonka tavoitteena olivat suositusten mukainen ruokavalio, fyysinen aktiivisuus ja painon väheneminen, vaikutti suotuisasti diabetekseen liittyviin aineenvaihduntahäiriöihin ja pienensi diabeteksen ilmaantuvuutta 58 % henkilöillä, joiden glukoosinsieto oli lähtötilanteessa heikentynyt. Elintapaohjaus tehosi myös perinnöllisen diabetesalttiuden yhteydessä. Jatkoseurannassa elintapaohjauksen vaikutus diabeteksen ilmaantuvuuteen säilyi ainakin 13 vuoden ajan, vaikka elintapaohjaus lopetettiin keskimäärin neljän vuoden jälkeen. DPS-tutkimuksen aineistoa on tähän mennessä analysoitu ja raportoitu sekä sen tuloksia hyödynnetty monipuolisesti, ja osallistujien seuranta jatkuu rekisteritutkimuksena. Näin saamme tietoa myös diabeteksen lisäsairauksien kehittymisestä.
  • Piltonen, Terhi T.; Morin-Papunen, Laure; Tapanainen, Juha S.; Purho, Elina; Uljas-Bärman, Riikka; Arffman, Riikka K. (2020)
    Munasarjojen monirakkulaoireyhtymään liittyy muutakin ¬sairastavuutta kuin ovulaatiohäiriöitä. Se on terveysriski, joka lääkärin tulisi tunnistaa.
  • Laatikainen, Reijo; Laitinen, Kirsi (2020)
    Ateriarytmin yhteys terveyteen ei ole vain painonhallintakysymys