Browsing by Subject "Drug Prescriptions"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-6 of 6
 • Schepel, Lotta; Inkilä, Jaana; Kivivuori, Sanna-Maria (2021)
 • Kalliomäki, Hanna; Airaksinen, Marja; Dimitrow, Maarit (2020)
 • Kvarnström, Kirsi; Linden-Lahti, Carita (2020)
  Helsingin yliopistollisessa sairaalassa pilotoidussa kliinisessä kaksoistarkistuksessa farmaseutti esitti muutosta lääkitykseen 5 %:iin lääkemääräyksistä.Niistä 85 % toteutettiin.
 • Suomela, Jarkko (2017)
  Terveyskeskukseen tulee 19-vuotias nainen, joka ei ole aiemmin asioinut siellä. Hän kertoo lähtevänsä muutaman viikon päästä lomamatkalle ulkomaille ja sitä ennen pitäisi saada lääkkeet uusituksi.
 • Koski, Anniina; Suomela, Jarkko (2017)
  Anamneesin kertaus Terveyskeskukseen tulee 19-vuotias nainen, joka ei ole aiemmin asioinut siellä. Hän kertoo lähtevänsä muutaman viikon päästä lomamatkalle ulkomaille ja sitä ennen pitäisi saada lääkkeet uusituksi.
 • Kuitunen, Sini; Luukkainen, Päivi (2021)
  Lapsiin liittyy potilasryhmänä useita lääkityspoikkeamille altistavia erityispiirteitä. Sekä sairaalassa että perusterveydenhuollossa joudutaan usein käyttämään lääkkeitä, joilta puuttuu myyntilupa tai käyttöaihe lapsille, kyseiselle ikäryhmälle tai hoidettavaan tilaan. Tutkimustietoa erityisesti monilääkityksen haitta- ja interaktioriskeistä, tehosta sekä pitkäaikaisvaikutuksista lapsen kasvuun ja kehitykseen on saatavilla vähän. Lääkeannos määräytyy yksilöllisesti potilaan koon ja iän mukaan, mikä monimutkaistaa lääkehoitoprosessia ja lisää inhimillisten erehdysten riskiä. Lapsilla lääkityspoikkeamat liittyvät usein väärään annokseen, joka voi pilkkuvirheen seurauksena olla jopa kymmenkertainen. Lääkityspoikkeamien seuraukset voivat olla vakavia erityisesti silloin, kun kyseessä on suuren riskin lääke. Lasten lääkitysturvallisuutta voidaan parantaa yhtenäistämällä lääkkeiden käyttöä ja ottamalla käyttöön lääkityspoikkeamia ehkäiseviä suojauksia prosessin tunnistettuihin riskikohtiin.