Browsing by Subject "Feeding and Eating Disorders"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-5 of 5
 • Anis, Nadja; Aaltonen, Sari; Keski-Rahkonen, Anna (2019)
 • Hölttä, Eeva; Pitkälä, Kaisu (2019)
  Muistisairauden neuropsykiatrisille oireille altistavat ja niitä laukaisevat tekijät, kuten tyydyttämättömät tarpeet ja stressitekijät, on tärkeää tunnistaa ja huomioida yksilöllisesti. Oireiden taustalla voi myös olla akuutti sekavuustila, somaattinen syy tai huonosti sopiva lääkitys. Yksilöllisesti räätälöidyt lääkkeettömät hoidot ovat tuloksellisia. Eniten näyttöä on hoitavalle henkilölle annetun ohjauksen ja tuen vaikutuksesta. Muistisairaan kohtaamisessa tavoitteena on arvostava ja luottamuksellinen suhde.
 • Piltonen, Terhi T.; Morin-Papunen, Laure; Tapanainen, Juha S.; Purho, Elina; Uljas-Bärman, Riikka; Arffman, Riikka K. (2020)
  Munasarjojen monirakkulaoireyhtymään liittyy muutakin ¬sairastavuutta kuin ovulaatiohäiriöitä. Se on terveysriski, joka lääkärin tulisi tunnistaa.
 • Mervaala, Anna; Laukka, Pippa; Keski-Rahkonen, Anna (2019)
 • Partanen, Jenna; Keski-Rahkonen, Anna (2021)
  Nuori urheilija tasapainoilee opintojen ja urheilun välillä. Stressi, suorituspaineet, paine erikoistua varhain yhteen lajiin, loukkaantumiset ja epäonnistumiset voivat uhata nuoren urheilijan henkistä hyvinvointia, mikä voi pahimmillaan johtaa uupumiseen ja masennukseen. Suhteellinen energiavaje, syömishäiriöt ja väkivalta ovat urheilijan hyvinvoinnin uhkia. Lääkäri voi auttaa ongelmien tunnistamisessa ja selvittelyssä. Vanhemmilla, valmentajilla ja urheilujärjestelmällä on tärkeä tehtävä nuoren urheilijan henkisen ¬hyvinvoinnin tukijoina.