Browsing by Subject "Time Factors"

Sort by: Order: Results:

Now showing items 1-9 of 9
 • Strbian, Daniel; Isokangas, Juha-Matti; Lindsberg, Perttu J. (2020)
 • Kämppi, Leena; Rainesalo, Sirpa; Roivainen, Reina (2020)
  Epilepsiapotilaat ohjautuvat päivystykseen ensimmäisen, pitkittyneen, tiheästi toistuvan tai komplisoituneen kohtauksensa vuoksi. Nopea ja oikein kohdennettu hoito parhaassa tapauksessa estää kohtauksen vaikeutumisen status epilepticukseksi. Hoitoketjun eri vaiheiden saumaton eteneminen selkeän hoitoprotokollan mukaan on pitkittyneen epilepsiakohtauksen saaneen potilaan ennusteen kannalta keskeistä. Viiveettömän hoidon toteutuksen lisäksi lääkehoidon valinnassa tulisi huomioida epilepsian ja pitkittyneen kohtauksen tyyppi, etiologia ja niihin liittyvät epävarmuustekijät. Aikuispotilaiden osalta korostuvat liitännäissairaudet, niihin liittyvät hoidot ja kohtaustilanteen vaikeutumisen muut syyt. Vaikeassa kohtaustilanteessa epileptologisen yksikön konsultoiminen on tarpeen. Jos potilaan status epilepticus on vaikeahoitoinen, konsultaation tulisi toteutua kiireellisesti. Päivystyspisteiden osuus on merkittävä paitsi viiveettömässä kohtausten hoidossa myös jatkohoidon toteutuksessa ja ohjauksessa.
 • Heikinheimo, Oskari; Gissler, Mika; Suhonen, Satu (2019)
  Laki edellyttää perustetta ennen 12. raskausviikkoa tehtävälle keskeytykselle, kahden lääkärin hyväksyntää naisen päätökselle sekä keskeytysten hoidon keskittämistä sairaaloihin. Nämä ¬vaatimukset ovat nykytilanteessa tarpeettomia ja ne pitäisi poistaa.
 • Finne, Patrik; Helanterä, Ilkka; Lempinen, Marko (2019)
  Odotusajan lyheneminen vaikuttaisi suotuisasti potilaiden elämään.
 • Mentula, Panu; Brinck, Tuomas (2019)
 • Savikko, Johanna; Kössi, Jyrki; Scheinin, Tom (2016)
 • Piittinen, Anne; Wilkman, Tommy; Mesimäki, Karri; Bäck, Leif; Uittamo, Johanna (2020)
  HUS:ssa viive pään ja kaulan alueen syöpien hoidossa on liian pitkä. Se huonontaa potilaiden ennustetta.
 • Lindsberg, Perttu J.; Kantanen, Anne-Mari; Mattila, Olli S.; Soinne, Lauri; Puolakka, Tuukka; Jäkälä, Pekka; Lappalainen, Kimmo; Kuisma, Markku (2017)