Tilaäänentoiston haasteita suurissa konserttisaleissa

Show full item record

Permalink

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2018050923855
Title: Tilaäänentoiston haasteita suurissa konserttisaleissa
Author: Kurkikangas, Timo
Contributor: Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osasto, Musiikkiteknologia
Date: 2015
Thesis level:
URI: URN:NBN:fi-fe2018050923855
http://hdl.handle.net/10138/235144
Abstract: Raportissa esitellään tilaäänentoiston haasteita ja käytännön kokemuksia suurissa yli tuhannen hengen konserttisaleissa. Tarkastelun kohteena ovat tilaääntä hyödyntävien taidemusiikkiteosten realisointi ja ratkaisut. Esimerkkeinä raportissa käytetään Kaija Saariahon sävellysten La Passion de Simone ja Circle Map toteutuksia Helsingin Musiikkitalon suuressa konserttisalissa, Los Angelesin Walt Disney -salissa, Bostonin konserttisalissa sekä Finlandia-talossa. Monet raportissa esitetyt seikat toistuvat samankaltaisina myös pienemmissä konserttisaleissa eivätkä näin rajoitu ainoastaan suuriin konserttisaleihin, joissa mittaluokka tuo ilmiöt selvemmin havaittaviksi. Raportissa kiinnitetään myös huomiota produktioiden tuotantoaikatauluihin ja käytössä olleisiin resursseihin, joiden vaikutus taiteellisten lopputulosten tasoon on ollut merkittävä ja selvä.
Subject (ysa): taidemusiikki
elektroakustinen musiikki
akustiikka
äänentoisto
Rights: This publication is work protected by copyright. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.


Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
tilanentoiston_haasteita_timo_kurkikangas.pdf 4.324Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record