Raakamaito on riskielintarvike

Show full item record



Permalink

http://hdl.handle.net/10138/304139

Citation

Rahiala , J , Klemets , P , Kela , E , Aito , H , Alexandersson , A , Sandström , H , Hallanvuo , S , Rimhanen-Finne , R , Heikkinen , S , Telkki-Nykänen , H & Ruotsalainen , E 2018 , ' Raakamaito on riskielintarvike ' , Suomen lääkärilehti , Vuosikerta. 73 , Nro 19 , Sivut 1213-1217 . < http://www.laakarilehti.fi/pdf/2018/SLL192018-1213.pdf >

Title: Raakamaito on riskielintarvike
Author: Rahiala, Jaana; Klemets, Peter; Kela, Eija; Aito, Henrikka; Alexandersson, Adam; Sandström, Heidi; Hallanvuo, Saija; Rimhanen-Finne, Ruska; Heikkinen, Seija; Telkki-Nykänen, Hanna; Ruotsalainen, Eeva
Contributor: Helsingin yliopisto, Infektiosairauksien yksikkö
Date: 2018
Language: fin
Number of pages: 5
Belongs to series: Suomen lääkärilehti
ISSN: 0039-5560
URI: http://hdl.handle.net/10138/304139
Abstract: • Suomessa raportoitiin vuosina 1997–2015 kolmetoista epidemiaa, joissa aiheuttajaksi todettiin pastöroimaton raakamaito tai siitä tehty tuote. • Raakamaidossa olevat mikrobit voivat aiheuttaa riskiryhmille vakavia sairauksia. • Itä-Uudellamaalla todettiin keväällä 2014 Suomen laajin raakamaidosta peräisin oleva Yersinia pseudotuberculosis -bakteerin aiheuttama epidemia. Epidemia havaittiin varhain, ja selvitystoimiin päästiin nopeasti. • Raakamaito tulee kuumentaa aina ennen nauttimista.
Subject: Milk
+microbiology
Yersinia pseudotuberculosis Infections
+etiology
Food Microbiology
Pasteurization
Enterohemorrhagic Escherichia coli
Escherichia coli Infections
Erythema Nodosum
Arthritis
Abdominal Pain
Fever
Vomiting
Campylobacter Infections
Foodborne Diseases
+epidemiology
Food Contamination
Raw Foods
416 Elintarviketieteet
Rights:


Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
SLL192018_1213.pdf 294.9Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record