”Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä”

Näytä kaikki kuvailutiedot

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/307779

Lähdeviite

Aho, Mikko (2019): ”Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä” - Raumalaisten laivanrakentajien ammatillinen omakuva teollisena kulttuuriperintönä. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura. Helsinki.

Tiedostot

Latausmäärä yhteensä: Ladataan...

Tiedosto(t) Koko Formaatti Näytä
aho-helda.pdf 12.54MB PDF Avaa tiedosto
Julkaisun nimi: ”Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä”
Toissijainen nimi: Raumalaisten laivanrakentajien ammatillinen omakuva teollisena kulttuuriperintönä
Tekijä: Aho, Mikko
Julkaisija: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Päiväys: 2019-12-02
Kieli: fi
ISBN: 9789525976816
9789525976823
URI: http://hdl.handle.net/10138/307779
Tiivistelmä: Raumalaiset laivanrakentajat tuntevat voimakasta ylpeyttä ammattitaidostaan ja rakentamistaan laivoista, joita pitävät yhteisinä saavutuksinaan. Se lujittaa heidän voimakasta yhteenkuuluvuuden tunnettaan. Tärkeä yhteisön rakentaja on myös heidän omintakeinen huumorinsa. Laivanrakentajien ammattiylpeys rakentuu heidän jaetulle historialleen. Siihen kuuluvat niin sotakorvaukset, kaupungin kahden telakan, Hollmingin ja Rauma-Repolan, perinteet kuin huipputekniikan kansainväliseksi edelläkävijäksi nouseminenkin. Laivanrakentajat ovat myös tietoisia oman historiansa niveltymisestä Rauman ja Suomen historian, sekä koko maailmanhistorian, kehityskulkuihin. Tutkimuksen aineistona ovat vuosina 2009–2017 tehdyt muistitietohaastattelut, jotka laivanrakentajat ovat tuottaneet pääosin itse, yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa.
Tekijänoikeustiedot: Kirjan tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa.


Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä kaikki kuvailutiedot