”Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä”

Visa fullständig post

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/307779

Citation

Aho, Mikko (2019): ”Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä” - Raumalaisten laivanrakentajien ammatillinen omakuva teollisena kulttuuriperintönä. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura. Helsinki.

Filer under denna titel

Totalt antal nerladdningar: Laddar...

Filer Storlek Format Granska
aho-helda.pdf 12.54Mb PDF Granska/Öppna
Titel: ”Kun meiltä laiva lähtee ulos, ni siittä voi olla kaikki ylpeitä”
Sekundär titel: Raumalaisten laivanrakentajien ammatillinen omakuva teollisena kulttuuriperintönä
Författare: Aho, Mikko
Utgivare: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Datum: 2019-12-02
Språk: fi
ISBN: 9789525976816
9789525976823
Permanenta länken (URI): http://hdl.handle.net/10138/307779
Abstrakt: Raumalaiset laivanrakentajat tuntevat voimakasta ylpeyttä ammattitaidostaan ja rakentamistaan laivoista, joita pitävät yhteisinä saavutuksinaan. Se lujittaa heidän voimakasta yhteenkuuluvuuden tunnettaan. Tärkeä yhteisön rakentaja on myös heidän omintakeinen huumorinsa. Laivanrakentajien ammattiylpeys rakentuu heidän jaetulle historialleen. Siihen kuuluvat niin sotakorvaukset, kaupungin kahden telakan, Hollmingin ja Rauma-Repolan, perinteet kuin huipputekniikan kansainväliseksi edelläkävijäksi nouseminenkin. Laivanrakentajat ovat myös tietoisia oman historiansa niveltymisestä Rauman ja Suomen historian, sekä koko maailmanhistorian, kehityskulkuihin. Tutkimuksen aineistona ovat vuosina 2009–2017 tehdyt muistitietohaastattelut, jotka laivanrakentajat ovat tuottaneet pääosin itse, yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa.
Licens: Kirjan tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa.


Detta dokument registreras i samling:

Visa fullständig post