Printed matters : merkitysten kerroksia

Show full item record

Permalink

http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202102053929
Title: Printed matters : merkitysten kerroksia
Editor: Heikkilä, Martta; Vertanen, Annu
Date: 2021
ISBN: ISBN (pdf) 978-952-353-412-4
ISBN (painettu/print) 978-952-353-411-7
URI: http://hdl.handle.net/10138/326015
URN:NBN:fi-fe202102053929
Abstract: Mitä on nykyinen taidegrafiikka ja millaista teoriaa se tarvitsee? Printed matters: merkitysten kerroksia -kirjan seitsemän kirjoittajaa pohtivat artikkeleissaan taidegrafiikan olomuotoja. Aiempina vuosisatoina graafisin menetelmin tuotettiin jäljennöksiä ja levitettiin kuvia. Vähitellen syntynyt moderni taidegrafiikka on puolestaan merkinnyt graafisten tekniikoiden kehitystä ja itsenäisen taidemuodon syntyä. Jäljentämisen rinnalla ja sijaan se perustuu nyt yhä moninaisempiin prosesseihin: heijastuksiin, toistoon vailla alkuperäistä mallia, kuvautumiseen ja vaikutelmien välittämiseen. On tullut aika kääntää katse ja tekemisen keskipiste kuvapinnan ulkopuolelle ja taiteen materiaalisuuteen: taidegrafiikan merkityksiin välinekeskeisyydestä luopumisen jälkeen, jolloin välineellä on yhä merkitystä.
Description: Kirjoittajat: Martta Heikkilä, Annu Vertanen, Tuomo Rainio, Juha-Heikki Tihinen, Ruth Pelzer-Montada, Saara Hacklin, Kukka Paavilainen.
Subject (ysa): taidegrafiikka
materiaalisuus
Rights: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten suojaama teos. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Publikationen är skyddad av upphovsrätten. Den får läsas och skrivas ut för personligt bruk. Användning i kommersiellt syfte är förbjuden. This publication is work protected by copyright. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.


Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
Printed_Matters_2021.pdf 5.785Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record