Opas muistitietohaastattelun tekemiseen

Näytä kaikki kuvailutiedot

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/333970

Lähdeviite

Anne Heimo, Tuula Juvonen ja Heidi Kurvinen, Opas muistitietohaastattelun tekemiseen. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura. Helsinki 2021

Tiedostot

Latausmäärä yhteensä: Ladataan...

Tiedosto(t) Koko Formaatti Näytä
Opas muistitietohaastattelun tekemiseen.pdf 1.091MB PDF Avaa tiedosto
Julkaisun nimi: Opas muistitietohaastattelun tekemiseen
Tekijä: Heimo, Anne; Juvonen, Tuula; Kurvinen, Heidi
Julkaisija: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Päiväys: 2021-09-03
Kieli: fi
ISSN: 978-952-7466-00-1
978-952-7466-01-8
URI: http://hdl.handle.net/10138/333970
Tiivistelmä: Suunnitteletko muistitietohaastattelujen tekemistä perhehistorian tallentamiseksi, sukututkimuksen tarpeisiin, historiikin kirjoittamisen tueksi tai opinnäytettä tai muuta tutkimusta varten? Tämä opas antaa runsaasti konkreettisia vinkkejä ja koeteltuja neuvoja, joiden huomioiminen edesauttaa haastattelujen sujumista ja laadukasta tallentamista. Opas on suunnattu erityisesti muistitiedosta kiinnostuneille, mutta siitä on apua myös tutkimushaastattelujen suunnittelemiselle ja toteuttamiselle. Oppaassa käydään läpi haastattelun eri vaiheet haastattelun suunnittelusta sen toteuttamiseen, unohtamatta arkistointia, jonka ansiosta haastattelusta voi tulla arkistointikelpoinen historiallinen dokumentti.
Avainsanat: Muistitieto
Muistitietohaastattelu
Opas
Tekijänoikeustiedot: Kirjan tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa. Lisätietoa Kopioston kopiointiluvasta: www.kopiosto.fi.


Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä kaikki kuvailutiedot