Työväki ja seksi

Visa fullständig post

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/334554

Citation

Työväki ja seksi. Aatteet, normit ja kokemukset. Toimittaneet Matias Kaihovirta ja Tiina Lintunen. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2021..

Filer under denna titel

Totalt antal nerladdningar: Laddar...

Filer Storlek Format Granska
Työväki ja seksi VV34.pdf 9.528Mb PDF Granska/Öppna
Titel: Työväki ja seksi
Sekundär titel: Aatteet, normit ja kokemukset
Medarbetare: Kaihovirta, Matias
Lintunen, Tiina
Utgivare: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Datum: 2021-09-15
Språk: fi
Tillhör serie: Väki Voimakas 34
ISBN: 978-952-5976-95-3
978-952-5976-96-0
ISSN: 0782-2332
Permanenta länken (URI): http://hdl.handle.net/10138/334554
Abstrakt: Miten työväki ja seksi liittyvät toisiinsa? Miten aihetta on tutkittu ja minkälaisia kysymyksiä nousee esille työväen- ja toisaalta seksuaalisuuden historian ja -tutkimuksen kohdatessa? Tämänvuotinen Väki voimakas -vuosikirja lähestyy seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä työväen näkökulmasta. Kirjassa tutkitaan, miten ympäröivä yhteiskunta on rajoittanut ja valvonut työväen seksuaalisuutta ja toisaalta miten työväki ja työväenliike ovat käsitelleet seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä. Tässä kirjassa tarkastellaan, miten vallitsevat siveellisyyskäsitykset ja eri aikakausien sukupuoli-, moraali- ja seksuaalinormit ovat ohjailleet työväestön arkea ja kokemuksia ja ilmenneet työväenliikkeessä ja erilaisissa työväen yhteisöissä. Vuosikirjan artikkeleissa moraaliin ja normeihin keskittyviä näkökulmia lähestytään historia- ja yhteiskuntatieteiden näkökulmista. Artikkeleissa tutkitaan, miten käsitykset seksuaalisuudesta ja seksistä liittyvät työhön, työväenkulttuuriin ja työväenliikkeeseen. Kirjoituksissa pohditaan myös, mitkä ovat olleet häpeällisiä ja vaiettuja kysymyksiä liittyen luokkaan, seksiin ja seksuaalisuuteen.
Subject: Työväki
Seksi
Aate
Normi
Kokemus
Användningsbegränsning: Kirjan tai yksittäisten artikkelien tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa.


Detta dokument registreras i samling:

Visa fullständig post