Vastaanottohenkilöstön valtuudet ja valmiudet palvelun normalisointitilanteissa : Case: Hilton Helsinki
Show simple item record
dc.contributor |
Helsingin yliopisto, Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta, Taloustieteen laitos |
fi |
dc.contributor |
University of Helsinki, Faculty of Agriculture and Forestry, Department of Economics and Management |
en |
dc.contributor |
Helsingfors universitet, Agrikultur- och forstvetenskapliga fakulteten, Institutionen för ekonomi |
sv |
dc.contributor.author |
Lindgren, Topi |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.uri |
URN:NBN:fi:hulib-201507211960 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10138/37546 |
|
dc.description.abstract |
Tutkielma käsittelee palvelun henkilöstön valtuuksia ja valmiuksia onnistuneen palvelun normalisoinnin osana ja tätä kautta palvelun laadun osatekijänä. Tutkimusongelmana on selvittää tutkittavan majoitusalan yrityksen vastaanottohenkilöstön näkemyksiä omista valtuuksistaan ja valmiuksistaan palveluvirhetilanteissa ja niiden virhetilanteiden normalisointiin liittyvissä tilanteissa.
Tutkimuksen teoreettinen viitekehys pohjautuu palvelun laatuteorioihin sekä henkilöstön valtuuttamiseen ja osaamisen kehittämiseen osana palvelun laatua. Tutkimus tehtiin kvalitatiivisena tapaustutkimuksena kolmessa Hilton- hotellissa Helsingin seudulla. Tukimusmenetelmänä oli teemahaastattelu.
Tutkimuksessa havaittiin, että haastatellut työntekijät olivat pääasiallisesti tyytyväisiä valtuuksiinsa palvelun normalisointitlanteissa, mutta kaipasivat selkeämpiä toimintaohjeita virhetilanteissa. Useimmat haastateltavat ilmaisivat, etteivät koe olevansa tietoisia siitä, millä tavalla heidän toivottaisiin toimivan palvelun normalisointitilanteissa. Suosituksena yrityksen johdolle esitetään selkeää julkilausuttua ohjeistusta vastaanottohenkilökunnalle. |
fi |
dc.language.iso |
fin |
|
dc.publisher |
Helsingfors universitet |
sv |
dc.publisher |
University of Helsinki |
en |
dc.publisher |
Helsingin yliopisto |
fi |
dc.subject |
palvelun normalisointi |
fi |
dc.subject |
palvelun laatu |
fi |
dc.subject |
palveluhenkilöstö |
fi |
dc.subject |
valtuuttaminen |
fi |
dc.title |
Vastaanottohenkilöstön valtuudet ja valmiudet palvelun normalisointitilanteissa : Case: Hilton Helsinki |
fi |
dc.type.ontasot |
pro gradu-avhandlingar |
sv |
dc.type.ontasot |
pro gradu -tutkielmat |
fi |
dc.type.ontasot |
master's thesis |
en |
dc.subject.discipline |
Livsmedelsekonomi |
sv |
dc.subject.discipline |
Food Economics |
en |
dc.subject.discipline |
Elintarvike-ekonomia |
fi |
dct.identifier.urn |
URN:NBN:fi:hulib-201507211960 |
|
Files in this item
Total number of downloads: Loading...
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record