TY - T1 - Aspergillus niger -proliiniendopeptidaasi prolamiinien eliminoinnissa SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201507211795; http://hdl.handle.net/10138/26410 T3 - A1 - Luoto, Sanna A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2011 LA - fin AB - Tutkielman kirjallisuusosassa perehdyttiin vehnän, rukiin ja ohran, eli Triticeaeprolamiinien erityisasemaan keliakianäkökulmasta tarkasteltuna ja prolamiinien hydrolyysiin proliinispesifeillä entsyymeillä. Lisäksi tarkasteltiin prolamiinien immunologisia määritysmenetelmiä. Keliakiassa haitalliset gluteenipeptidit sisältävät runsaasti proliinia ja ovat hankalia pilkkoa muilla kuin proliinispesifeillä peptidaaseilla. Suurin osa immunologisen reaktion aiheuttavista gluteenilähtöisistä peptideist... VO - IS - SP - OP - KW - proline endopeptidase; proteolysis; prolamin; malt; gluten-free; proteiiniendopeptidaasi; PEP; proteolyysi; prolamiinit; mallas; gluteeniton; Livsmedelsteknologi (spannmålsteknologi); Food Technology (Cereal technology); Elintarviketeknologia (viljateknologia) N1 - PP - ER -