TY - T1 - Characterization of microbiological quality of Baltic herring SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202009034029; http://hdl.handle.net/10138/319039 T3 - A1 - Huotari, Jaana A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2020 LA - eng AB - Tämän tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella kokonaisen ja peratun Itämeren silakan mikrobiologista laatua eri vuodenaikoina. Tutkimuksessa käytettiin perinteisiä viljelypohjaisia menetelmiä, joissa bakteeri-isolaatit tunnistettiin MALDI-TOF MS -menetelmällä. Lisäksi silakan mikrobiomia kartoitettiin 16S rRNA -geenin kohdennetulla sekvensoinnilla. Bakteerimäärät olivat hyväksyttävissä rajoissa kaikkina vuodenaikoina lukuun ottamatta H2S:ä tuottavia bakteereja, joiden määrä ylitti suositetun ... VO - IS - SP - OP - KW - MALDI-TOF MS; 16S rRNA gene amplicon sequencing; Baltic herring; Clupea harengus; fish quality; gutting; ei opintosuuntaa; no specialization; ingen studieinriktning; Mikrobiologian ja mikrobibiotekniikan maisteriohjelma; Master's Programme in Microbiology and Microbial Biotechnology; Magisterprogrammet i mikrobiologi och mikrobibioteknik N1 - PP - ER -