TY - T1 - Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaarat SN - 978-952-225-053-7; 978-952-225-054-4 (pdf) / 1796-4369; 1797-299X (pdf) UR - http://hdl.handle.net/10138/17427 T3 - A1 - Hallanvuo, Saija; Johansson, Tuula A2 - PB - Evira Y1 - 2010 LA - fi AB - Opas sisältää perustietoa Suomen kannalta merkittävistä elintarvikkeisiin liittyvistä taudinaiheuttajista: bakteereista, viruksista, loisista ja prioneista. Oppaassa on kuvattu aiheuttajakohtaisesti terveydellisiä haittavaikutuksia, esiintymistä ihmisissä, eläimissä, elintarvikkeissa ja ympäristössä, raportoituja epidemioita Suomesta ja ulkomailta, ruokamyrkytykseen johtaneita tekijöitä ja valvontaa. Valvontaa tarkastellaan elintarvikkeen koko elinkaaren ajalta ja pyritään osoittamaan ne ... VO - IS - SP - OP - KW - terveysvaara; patogeenit; elintarvikeneuvonta; ruokamyrkytys; taudinaiheuttajat N1 - PP - ER -