TY - T1 - Ennen säännösteltiin sokeria, sitten sen käyttöä : sokeriteollisuuden tuottaman materiaalin luomia mielikuvia suhteessa ravitsemussuuntauksiin 1930–1990-luvuilla SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201906142951; http://hdl.handle.net/10138/303207 T3 - A1 - Hänninen, Marjaana A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2019 LA - fin AB - Sokeri on makunsa ja energiapitoisuutensa vuoksi ollut pitkään ihmisen perusravintoa. Nykyään sokeripitoisia tuotteita käytetään energiantarpeen tyydyttämisen tai sosiaalisen aseman osoittamisen sijaan pääasiassa mielihyvää tuottavan makean makunsa vuoksi. Tutki-muksessa tarkastellaan sitä, millaisia mielikuvia sokerista ruoka-aineena välittyy 1930–1990-luvuilla kuluttajille tuotetuissa neuvontamateriaaleissa ja mainoksissa. Lisäksi tarkastellaan sokerin merkityksiin liittyviä muutoksia ravintoa... VO - IS - SP - OP - KW - ravitsemussuositukset; ravitsemusvalistus; sokeri; ruoan merkitykset; ruoanvalinta; Kotitaloustiede; Home economics; Hushållsvetenskap N1 - PP - ER -