TY - T1 - Eri säilöntäaineiden vaikutus hernevehnä- ja härkäpapuvehnäkokoviljasäilörehun käymislaatuun ja aerobiseen stabiilisuuteen SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201506101466; http://hdl.handle.net/10138/155764 T3 - A1 - Kuusisto, Katja A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2015 LA - fin AB - Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli tutkia hernevehnä- ja härkäpapuvehnäsäilörehujen säilönnällistä laatua ja aerobista stabiilisuutta erilaisilla säilöntäaineilla säilöttyinä. Tutkimuksen avulla pyrittiin selvittämään erityisesti kyseisten seoskasvustojen säilöntää luonnonmukaisen tuotannon näkökulmasta. Koerehut kylvettiin Luonnonvarakeskuksen (Luke) Ruukin toimipisteessä 4.-7.6.2013 ja säilöt-tiin laboratoriosiiloihin 26.8.2013. Molemmista kasvustoista tehtiin neljä erilaista säil... VO - IS - SP - OP - KW - legume; whole crop; field bean; field pea; wheat; organic farming; silage; additive; herne; härkäpapu; luomu; säilöntäaine; käymislaatu; aerobinen stabiilisuus; palkokasvit; Husdjursvetenskap; Animal Science; Kotieläintiede N1 - PP - ER -