TY - T1 - Hävikkiruokaa ostamassa – WeFood hävikkiruokamyymälän asiakasanalyysi SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202205101836; http://hdl.handle.net/10138/343524 T3 - A1 - Pelkonen, Merete A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2022 LA - fin AB - Tämä tutkielma on toteutettu yhteistyössä Suomen ensimmäisen hävikkiruokakaupan Wefoodin kanssa. WeFood on osa Kirkon Ulkomaanapua. Tutkielma tarkastelee WeFoodin asiakaskunnan ruoanvalinnan takana käytettyjä vihjeitä, jotka vaikuttavat hävikkiruoan valintaan. Tutkielman tavoitteena on löytää vastaus kysymykseen; Miksi kuluttajat ostavat hävikkiruokaa? Tutkimuskysymyksiä lähdetään tarkastelemaan vihjeidenkäyttöteorian avulla. Työn lopullinen teoreettinen viitekehys nivoutuu vihjeidenkäyttöteori... VO - IS - SP - OP - KW - hävikkiruoka; ruoka; ruoanvalinta; kuluttaja; vihjeiden käyttö; hävikkiruokakauppa; Elintarviketalous ja kulutus; Food Economy and Consumption; Livsmedelsekonomi och konsumtion; Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma; Master 's Programme in Food Economy and Consumption; Magisterprogrammet i livsmedelsekonomi och konsumtion N1 - PP - ER -