TY - T1 - Jogurtin laadun hallinta SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201507212182; http://hdl.handle.net/10138/44859 T3 - A1 - Helminen, Pirjo A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2014 LA - fin AB - Tämän tutkielman kirjallisuusosiossa käsitellään lehmänmaidon koostumusta, jogurtin valmistusta, jogurtin rakenneominaisuuksiin vaikuttavia koostumus- ja valmistusprosessitekijöitä, sekä jogurtin rakenteen mittaamista. Tämän tutkimuksen maustamattomien jogurttien valmistukseen käytettiin Valio Oy:n Riihimäen ja Oulun meijereitä. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää jogurtin laatuun vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuksen aluksi jogurtin perustekijästä eli jogurttimaidosta määritettiin koostumus, mi... VO - IS - SP - OP - KW - yogurt; process; parameter; stirred; texture; viscosity; graininess; whey; fat; protein; correlation; prosessi; korrelaatio; jogurtti; viskositeetti; hiutale; hera; rakenne; proteiini; rasva; Livsmedelsteknologi; Food Technology; Elintarviketeknologia N1 - PP - ER -