TY - T1 - Kannattaako karppaus? : Ruokavaliomuutosten ympäristö- ja terveystaloudellinen kustannus-hyötyanalyysi SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201507211991; http://hdl.handle.net/10138/38284 T3 - A1 - Punttila, Eliisa A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2013 LA - fin AB - Tutkielman tavoite oli selvittää, kuinka suuret nettohyödyt syntyvät, kun 7 % suomalaisesta aikuisväestöstä siirtyy tavanomaisesta ruokavaliosta joko vähähiilihydraattiseen (VHH), erittäin vähähiilihydraattiseen (EVHH) tai ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon (SUOSITUS). VHH- ja EVHH-ruokavaliot perustuivat 84 ruokapäiväkirjaan, jotka kerättiin internet-kyselytutkimuksen avulla. Päämenetelmänä oli yhteiskunnallinen kustannus-hyötyanalyysi, joka käsitteli väestötason ruokavaliomuutoks... VO - IS - SP - OP - KW - Baltic sea eutrophication; climate change; cost-benefit analysis; diet; environment; net benefit; low carb diet; low carbohydrate diet; nutrition; ilmastonmuutos; Itämeren rehevöityminen; karppaus; kustannus-hyötyanalyysi; nettohyöty; ravitsemus; ruokavalio; vähähiilihydraattinen ruokavalio; ympäristö; Miljöekonomi; Environmental Economics; Ympäristöekonomia N1 - PP - ER -