TY - T1 - Kasvualustan happipitoisuuden vaikutus Propionibacterium freudenreichii JS7 -bakteerikannan kasvuun ja bakteriofagin esiintymiseen SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202010154283; http://hdl.handle.net/10138/320331 T3 - A1 - Niemi, Justiina A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2020 LA - fin AB - Propionibacterium freudenreichii on maidon propionihappobakteeri jota käytetään hapatteena etenkin sveitsiläistyyppisten juustojen valmistuksessa. P. freudenreichii -lajille on myönnetty GRAS -status (engl. Generally Recognized as Safe) minkä johdosta sitä voidaan käyttää turvallisesti elintarvikkeissa. P. freudenreichii mielletään anaerobiksi, vaikka se sietääkin happea. Aiempien tutkimuksien perusteella P. freudenreichii tarvitsee anaerobiset olosuhteet kasvun alkuvaiheessa. Bakteerien viruksi... VO - IS - SP - OP - KW - P. freudenreichii; happipitoisuus; bakteriofagi; Elintarviketeknologia; Food Technology; Livsmedelsteknologi N1 - PP - ER -