TY - T1 - Kauran ja härkäpavun fermentointi Pleurotus ostreatus -sienellä ja vaikutukset aminohappokoostumukseen SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202206172808; http://hdl.handle.net/10138/345253 T3 - A1 - Ulvinen, Petra A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2022 LA - fin AB - Kasvipohjaiset proteiininlähteet ovat herättäneet yhä enemmän huomiota tutkijoiden ja kuluttajien keskuudessa, sillä ne ovat ympäristö- ja terveysvaikutuksiltaan eläinproteiinia parempi vaihtoehto. Fermentointi on perinteinen menetelmä, jota on käytetty pitkään ruuan säilyvyyden, maun ja aistinvaraisten ominaisuuksien parantamiseksi. Maisterintutkielman tavoitteena oli selvittää, miten fermentointi Pleurotus ostreatus -sienen myseelillä muuttaa kauran (Avena sativa) ja härkäpavun (Vicia faba... VO - IS - SP - OP - KW - Pleurotus ostreatus; myseeli; fermentointi; Avena sativa; Vicia faba; ei opintosuuntaa; no specialization; ingen studieinriktning; Elintarviketieteiden maisteriohjelma; Master's Programme in Food Sciences; Magisterprogrammet i livsmedelsvetenskaper N1 - PP - ER -