TY - T1 - Kestävää kehitystä ja terveyttä edistävä ravitsemus- ja ruokapolitiikka SN - / UR - http://hdl.handle.net/10138/317367 T3 - A1 - Sarlio, Sirpa A2 - PB - Y1 - 2019 LA - fin AB - Ruokavaliolla on keskeinen merkitys terveyden edistämisessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kestävyys ja terveellisyys ovat osa kansallisia ja pohjoismaisia ravitsemussuosituksia mutta ne toteutuvat puutteellisesti. Ongelmina on nykyään esimerkiksi liiallinen energian ja punaisen lihan kulutus ja liian vähäinen kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttö. Ravitsemus- ja ruokapolitiikassa tulisi nykyistä selvemmin huomioida ihmisen terveyden ja ruokajärjestelmän lisäksi myös ympäristö ja maapallon ... VO - IS - SP - OP - KW - 3143 Ravitsemustiede; ravitsemus; kestävyys; ilmastomuutos; politiikka; kansanterveys N1 - PP - ER -