TY - T1 - Kotitalouksien uudet rutiinit : kuinka lähiruokakiinnostus kääntyy ostoihin? SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202006052555; http://hdl.handle.net/10138/315853 T3 - A1 - Haukilahti, Kamilla A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2020 LA - fin AB - Kiinnostus lähiruokaa kohtaan on kasvanut merkittävästi. Sanalle lähiruoka ei tieteellisessä kirjallisuudessa kuitenkaan ole tarkkaa määritelmää. Tässä tutkielmassa lähiruokana pidetään korkeintaan noin 50–100 kilometrin säteellä yksilöstä tuotettua ruokaa. Etäisyys perustuu haastateltujen henkilöiden näkemyksiin. Kotitalous rajataan joukkoon ihmisiä, jotka ruokailevat säännöllisesti yhdessä ja vaikuttavat yhteisiin ruokailutottumuksiin, omien mahdollisuuksiensa mukaan. Tämä pro gradu -tutkie... VO - IS - SP - OP - KW - Lähiruoka; kestävyys; kulutus; käytäntöteoria; rutiinit; Elintarviketalouden ja kulutuksen opintosuunta; Food Economy and Consumption; Livsmedelsekonomi och konsumtion; Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma; Master's Programme in Food Economy and Consumption; Magisterprogrammet i livsmedelsekonomi och konsumtion N1 - PP - ER -