TY - T1 - Kotitalousopettajien kokemuksia ruokahävikistä ja kestävästä ruokakasvatuksesta : ”Meidän vahvuus on se, että sitä hävikin estämistä tehdään ihan käytännössä joka tunnilla” SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201909093416; http://hdl.handle.net/10138/305301 T3 - A1 - Kiuru, Heidi A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2019 LA - fin AB - Ruokaketjun aiheuttamien ympäristövaikutusten tutkimuksen myötä kiinnostus ruokahävikkiä kohtaan on lisääntynyt. Ruokahävikillä tarkoitetaan ruokaa, jonka poisheittäminen olisi voitu estää. Ruokahävikkiä on tutkittu osana kestävää ruoan kulutusta. Kotitalousopetuksen näkökulmasta ilmiötä on tarkasteltu osana kestävää ruokakasvatusta, mutta empiiristä tutkimusta ilmiöön liittyvästä opettamisesta ei ole juurikaan tehty. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan kotitalousopettajien kokemuksia ruokahävikis... VO - IS - SP - OP - KW - ruokahävikki; kotitalousopetus; kestävä ruokakasvatus; ruokataju; Kotitaloustiede; Home economics; Hushållsvetenskap N1 - PP - ER -