TY - T1 - Kuluttajan oman ruokaostosten hiilijalanjälkiarvion näkyväksi tuominen ja sen mahdollisuus vaikuttaa aiottuun ruuankulutukseen SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202006052557; http://hdl.handle.net/10138/315872 T3 - A1 - Ruokolainen, Anu A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2020 LA - fin AB - Kanta-asiakasohjelmien kautta kerätyn ostodatan avaaminen asiakkaille tarjoaa päivittäistavarakaupoille uusia mahdollisuuksia hyödyntää keräämänsä ostodataa ja koostaa sitä kuluttajalle helposti ymmärrettävään muotoon. K- ja S-ryhmä tarjoavatkin asiakkailleen mahdollisuuden tarkastella omien ruokaostostensa hiilijalanjälkeä kerätyn ostodatan pohjalta. Tässä tutkielmassa tarkastellaan, kokeeko kuluttaja omaan ostodataansa perustuvan hiilijalanjälkiarvion näkyväksi tuovalla palvelulla olevan vaiku... VO - IS - SP - OP - KW - ruuankulutus; ruoka; hiilijalanjälki; kuluttaja; kuluttajan tietämys; arvojen ja käytöksen välinen kuilu; Elintarviketalouden ja kulutuksen opintosuunta; Food Economy and Consumption; Livsmedelsekonomi och konsumtion; Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma; Master's Programme in Food Economy and Consumption; Magisterprogrammet i livsmedelsekonomi och konsumtion N1 - PP - ER -