TY - T1 - Lipeäkäsitellyn vehnän vaikutus lypsylehmien syöntiin ja tuotokseen vapaalla seosrehuruokinnalla SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201507211857; http://hdl.handle.net/10138/28609 T3 - A1 - Puranen, Anni A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2011 LA - fin AB - Lipeä on vahva emäs, jonka on havaittu lisäävän hemiselluloosan ja ligniinin hydrolyysiä pötsissä. Näin ollen lipeäkäsittelyllä on mahdollista korvata viljan mekaaninen litistys ja jauhatus. Seosrehuruokinnalla, jonka osana on lipeäkäsitelty vilja, on mahdollista vähentää liiallisesta tärkkelyksestä aiheutuvia metabolisia ongelmia pötsissä. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää lipeäkäsitellyn vehnän vaikutusta lypsylehmien syöntiin ja tuotokseen ad libitum seosrehuruokinnoilla. Ruokinnoi... VO - IS - SP - OP - KW - wheat; dairy cows; TMR; NaOH; vehnä; seosrehu; lypsylehmät; Husdjursvetenskap (husdjursnäring); Animal Science (Animal Nutrition); Kotieläintiede (kotieläinten ravitsemustiede) N1 - PP - ER -