TY - T1 - Ohran hordeiinien kokojakauman määritys asymmetrisellä poikittaisvirtauskenttävirtausfraktioinnilla SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201507212140; http://hdl.handle.net/10138/42317 T3 - A1 - Perkiö, Pasi A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2013 LA - fin AB - Tutkielman kirjallisuusosiossa tarkasteltiin ohran (Hordeum vulgare) prolamiineja eli hordeiineja ja niiden teknologisia ominaisuuksia. Lisäksi perehdyttiin eluutiomenetelmä kenttävirtausfraktiointiin ja proteiinien moolimassajakauman määrittämiseen moolimassaselektiivisillä sekä spektrofotometrisillä menetelmillä. Kokeellisessa osiossa määritettiin uuttomenetelmä, jolla pyrittiin uuttamaan suuret polymeeriset hordeiinit rikkomatta niiden sisältämiä rikkisiltoja. Hordeiinien moolimassa, molekyy... VO - IS - SP - OP - KW - barley; protein; prolamin; hordein; molar mass; field-flow fractionation; multi-angle light scattering; ohra; proteiini; hordeiini; prolamiini; moolimassa; kenttävirtausfraktiointi; valonsironta; Livsmedelsteknologi (spannmålsteknologi); Food Technology (Cereal technology); Elintarviketeknologia (viljateknologia) N1 - PP - ER -