TY - T1 - Perunan eurooppalaisten keittotyyppitestien vertailu SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201912194177; http://hdl.handle.net/10138/309363 T3 - A1 - Matikainen, Laila A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2019 LA - fin AB - Tämä maisterin tutkielma vertailee perunan kaupallisen keittotyypin määrittämisen testejä Suomessa ja Euroopassa. Keittotyyppi käsittää perunan rakenteelliset ominaisuudet, joita kuvataan termeillä jauhoinen ja kiinteä tai tyypeillä A-D. Työn ulkopuolelle jätettiin keittolaadun muut mittarit, kuten väri, maku ja haju. Tutkielman pääpaino oli eurooppalaisten keittotyyppiä määrittävien keittotestien kartoituksessa ja mittarien vertailevassa testissä eri lajikkeille. Koska mittarien käyttö ja termi... VO - IS - SP - OP - KW - peruna; eurooppalainen; keittotyyppi; keittotesti; keittohajoaminen; keittolaatu; kuvaileva menetelmä; aistinvarainen arviointi; potato; cooking test; descriptor; cooking type; cooking quality; sensory quality; descriptive method; Elintarviketeknologia; Food Technology; Livsmedelsteknologi N1 - PP - ER -