TY - T1 - Perunaproteiinikonsentraatin soveltuminen elintarvikekäyttöön SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201706154876; http://hdl.handle.net/10138/193752 T3 - A1 - Syväjärvi, Elena A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2017 LA - fin AB - Perunatärkkelyksen valmistusprosessin sivuvirtana saadaan perunan solunestettä, joka on aikaisemmin hyödynnetty lannoitteena. Perunan soluneste sisältää arvokasta proteiinia, jota voidaan hyödyntää rehu- ja elintarviketeollisuudessa. Finnamyl Oy Kokemäellä on rakentanut prosessin, jolla perunaproteiini saadaan otettua talteen. Tässä työssä tavoitteena oli tutkia perunaproteiinin erotusprosessia ja perunaproteiinikon-sentraatin ominaisuuksia. Kirjallisuuskatsauksessa perehdyttiin perunaprotei... VO - IS - SP - OP - KW - tärkkelysperuna; perunaproteiini; soluneste; saostus; prosessi; Livsmedelsteknologi; Food Technology; Elintarviketeknologia N1 - PP - ER -