TY - T1 - Proteiinien eristäminen kvinoasta kasvipohjaisen palautusjuoman pohjaksi SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201812123683; http://hdl.handle.net/10138/275573 T3 - A1 - Laakso, Kristian A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2018 LA - fin AB - Palautusjuoma on harjoittelun jälkeen nautittava nestemäinen elintarvike. Sille ei ole virallista määritelmää, mutta sen tarkoituksena on sisältää tärkeitä ravintoaineita kuten aminohappoja ja hiilihydraatteja, jotka käynnistävät urheilusuorituksesta palautumisen. Palautusjuomat voidaan jakaa karkeasti juomajauheisiin ja valmiisiin juotaviin tuotteisiin. Kasvipohjaisen palautusjuoman pohjana voisi toimia kasviproteiiniuute. Tämän työn tarkoituksena oli tutkia erilaisten uutto-olosuhteiden va... VO - IS - SP - OP - KW - kasviproteiinit; kvinoa; uutto; ultrasuodatus; pakkaskuivaus; sumutuskuivaus; SDS-PAGE; Elintarviketeknologia; Food Technology; Livsmedelsteknologi N1 - PP - ER -