TY - T1 - Rationalisoitua säädynmukaisuutta : Helsinkiläiset ja turkulaiset keskuskeittiötalot 1900-1920-luvuilla SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201703271882; http://hdl.handle.net/10138/32749 T3 - A1 - Nevalainen, Laika Katriina A2 - PB - Helsingfors universitet Y1 - 2012 LA - fin AB - Tutkielman aiheena ovat 1910- ja 1920-luvuilla rakennetut helsinkiläiset ja turkulaiset keskuskeittiötalot. Keskuskeittiötalot olivat kerrostaloja, joihin oli rakennettu ensimmäiseen tai kellarikerrokseen keskuskeittiö, jossa palkattu henkilökunta valmisti ruuat kaikille talon asukkaille. Keskuskeittiöstä tilattu ruoka lähetettiin asuntoihin ruokahissillä ja aterioinnin jälkeen astiat lähetettiin takaisin keittiöön palvelijoiden tiskattavaksi. Sen lisäksi, että keskuskeittiötalojen ajateltiin so... VO - IS - SP - OP - KW - Economic and Social History; Talous- ja sosiaalihistoria; Ekonomisk och social historia N1 - PP - ER -