TY - T1 - Sensory profiling of high-moisture extruded fish products from underutilized fish species SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202109103699; http://hdl.handle.net/10138/334248 T3 - A1 - Liu, Yu A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2021 LA - eng AB - Kasvava väestömäärä kärsii proteiinin riittämättömästä saannista ja meret ylikalastuksesta. Samaan aikaan runsas määrä alihyödynnettyjä kaloja jää hyödyntämättä suurimmaksi osaksi kuluttajamieltymysten vuoksi. Tästä syystä tarvitaan uusia ratkaisuja, jotta näitä kaloja voitaisiin hyödyntää paremmin. Tutkimus toteutettiin kahdessa vaiheessa. Vaiheessa I valmistettiin ekstrudaatteja viidestä alihyödynnetystä kalalajista ja herneproteiini-isolaatista (PPI) märkäekstruusiolla (HMEP). Tutkimuksen tav... VO - IS - SP - OP - KW - underutilized fish; high-moisture extrusion; sensory profiling; mixture design; alihyödynnetyt kalat; märkäekstruusio; aistinvarainen profilointi; seoskoeasetelma; ei opintosuuntaa; no specialization; ingen studieinriktning; Elintarviketieteiden maisteriohjelma; Master's Programme in Food Sciences; Magisterprogrammet i livsmedelsvetenskaper N1 - PP - ER -