TY - T1 - Valkuaistason ja aminohappotäydennysten vaikutus sinikettujen rehun sulavuuteen ja typen hyväksikäyttöön SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-201906122668; http://hdl.handle.net/10138/303042 T3 - A1 - Sipilä, Jenni A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2019 LA - fin AB - Tämän tutkielman tavoitteena oli tutkia rehun vähäisen valkuaispitoisuuden ja aminohappotäydennysten vaikutusta ravintoaineiden sulavuuteen ja valkuaisen hyväksikäyttöön siniketuilla loppukasvatusvaiheessa. Tavoitteena on sinikettujen valkuaisruokinnan optimointi, jotta rehukustannuksia ja ravinnepäästöjä saataisiin pienennettyä. Tutkimus toteutettiin Kannuksessa Luova Oy:n tutkimustilalla 21.-28.10.2016. Kokeeseen valittiin 20 urossinikettua, jotka jaettiin viiteen käsittelyryhmään. Käsittelyt... VO - IS - SP - OP - KW - sinikettu; metioniini; histidiini; ohutsuolisulavuus; kokonaissulavuus; typpi; raakavalkuainen; Kotieläintiede; Animal Science; Husdjursvetenskap N1 - PP - ER -