TY - T1 - Ympäristövaikutusten merkitys pohjoismaisten nuorten proteiinivalinnoissa SN - / UR - URN:NBN:fi:hulib-202105122185; http://hdl.handle.net/10138/329891 T3 - A1 - Ylä-Autio, Fanni A2 - PB - Helsingin yliopisto Y1 - 2021 LA - fin AB - Liha on Pohjoismaissa merkittävä proteiininlähde, mutta lihan tuotannolla on merkittävät negatiiviset ympäristövaikutukset. Keskustelu lihankulutuksen ympärillä on kärjistynyttä ja vaihtoehtona lihalle pidetään usein kasviperäisiä proteiininlähteitä. Eri lihojen tuotantoprosessien ympäristövaikutukset eroavat merkittävästi toisistaan. Eroja eri tuotantoeläinten ympäristövaikutuksien välillä selittävät kolme tekijää: rehunkäyttösuhde, yksimahaisten ja märehtijöiden ruoansulatuselimistön erot sekä... VO - IS - SP - OP - KW - broileri; lihantuotanto; ympäristövaikutus; resurssitehokkuus; kasvihuonekaasupäästö; elinkaariarviointi; yhteiskuntavastuu; Maatalousekonomia; Agricultural economics; Lantbruksekonomi; Maatalous-, ympäristö- ja luonnonvaraekonomian maisteriohjelma; Master's Programme in Agricultural, Environmental and Rescource Economics; Magisterprogrammet i lantbruks-, miljö- och naturresursekonomi N1 - PP - ER -