Taidepedagogiikkaa Teatterikorkeakoulussa : tanssinopettajan ja teatteriopettajan maisteriohjelmat 1997-2017

Näytä kaikki kuvailutiedot

Permalink

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7218-07-5
Julkaisun nimi: Taidepedagogiikkaa Teatterikorkeakoulussa : tanssinopettajan ja teatteriopettajan maisteriohjelmat 1997-2017
Tekijä: Westerinen, Justiina
Muu tekijä: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki
Opinnäytteen taso: kirja
bok
Book
Kuuluu julkaisusarjaan: Teatterikorkeakoulun julkaisusarja
ISSN: 2242-6507
ISBN: 978-952-7218-07-5
Tiivistelmä: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssinopettajan ja teatteriopettajan maisteriohjelmat ovat 20 vuoden ajan kouluttaneet esittävän taiteen opettajia, joilla on valmiudet sekä ihmisten kohtaamiseen että taiteen vaalimiseen. Koulutus on synnyttänyt erityistä taiteellista ominaislaatua ja uudenlaista taiteellista toimintaa, joka voi vastata tulevaisuuden moniin haasteisiin ehdottamalla toisenlaisia havaitsemisen, ajattelemisen ja yhdessä olemisen tapoja ja reagoimalla herkästi todellisuuteen. 20 vuodessa ohjelmista on valmistunut 97 tanssinopettajaa ja 85 teatteriopettajaa. Neljä valmistunutta on suorittanut myös alansa tohtorintutkinnon. Lisäksi yhteensä 32 tanssi- tai teatterialan maisteria on suorittanut erilliset opettajan pedagogiset opinnot. Valmistuneita toimii erityisesti taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön oppilaitoksissa, ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa, mutta myös peruskouluissa ja lukioissa. Maisteriohjelmien koulutussuunnittelijana on lähes koko niiden olemassaolon ajan toiminut FM Justiina Westerinen, joka on koonnut yksiin kansiin tanssi-ja teatteripedagogiikan koulutusalojen syntyhistoriaa ja nykypäivää. Aineistona hänellä on ollut oman kokemuksensa ohella monipuolista materiaalia pöytäkirjoista opiskelijapalautteisiin. Kirjassa on runsas kuvitus.
Painetun version saatavuus: https://arsca.linneanet.fi/vwebv/holdingsInfo?bibId=498338
URI: http://hdl.handle.net/10138/225774
URN:ISBN:978-952-7218-07-5
Päiväys: 2017
Asiasanat (ysa): taidepedagogiikka
taidekorkeakoulut
korkeakouluopetus
teatteriopettajat
tanssinopettajat
opetus
opiskelu
taiteellinen työ
historiikit
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.
Teatterikorkeakoulu.
Tekijänoikeustiedot: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten suojaama teos. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.


Tiedostot

Latausmäärä yhteensä: Ladataan...

Tiedosto(t) Koko Formaatti Näytä
TeaK_59.pdf 9.633MB PDF Avaa tiedosto

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä kaikki kuvailutiedot