Nukketeatteri ja näyttelijän maailma : taiteellinen elämäkertani

Show full item record

Permalink

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7218-12-9
Title: Nukketeatteri ja näyttelijän maailma : taiteellinen elämäkertani
Author: Siren, Eero
Contributor: Esittävien taiteiden tutkimuskeskus (Tutke) / Forskningscentrum för teater, dans och performance / Performing Arts Research Centre
Date: 2017
Thesis level:
Belongs to series: Acta Scenica
ISSN: 2242-6485
ISBN: 978-952-7218-12-9
URI: http://hdl.handle.net/10138/227947
URN:ISBN:978-952-7218-12-9
Abstract: Eero Siren kertoo väitöstutkimuksensa kirjallisessa osiossa taiteellisen elämäntarinansa alkaen siitä, millaisia luentoja hän kuuli lapsena työväenopistossa ja millaisiin kulttuuritapahtumiin vanhemmat hänet veivät. Hän kertoo myös sukunsa tarinan 1900-luvun alun huutolaisuudesta sisällissotaan, talvi- ja jatkosotaan ja suurten ikäluokkien syntyyn ja muistelee malmilaista perhettään. Tältä osin hänen työnsä lähestyy kulttuuriantropologista kuvausta sodanjälkeisen työväestön sivistystahdosta. Toisaalta tutkimus kirjoittaa suomalaisen nukketeatterin historiaa ja sijoittaa sen kansainväliseen kontekstiin. Sirenin elämäntarina ja nukketeatterin historia nivoutuvat yhteen teoksen Nukketeatterin historia komeljanttareiden kertomana syntyprosessissa. Miten tekijän oma maailma vaikutti työn syntyyn hänen valmistaessaan esityksenomaista luentoa nukketeatterin historiasta 3–6-vuotiaille päiväkotilapsille? Eero Siren (s. 1946) on teatterintekijä, joka on 1970-luvulta lähtien toiminut dramaturgina, ohjaajana, näyttelijänä ja teatterinjohtajana useissa suomalaisissa teattereissa. Hän on näytellyt nukeilla myös Nukketeatteri Vihreässä Omenassa ja television Noppa-sarjassa.
Subject (ysa): nukketeatteri
nukketeatterit
historia
teatterihistoria
taiteilijuus
taiteellinen työ
esitykset
Suomi
elämäkerrat
Siren, Eero
Nukketeatterin historia komeljanttareiden kertomana (nukketeatteriesitys)
Rights: This publication is work protected by copyright. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.


Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
Acta_Scenica_50.pdf 11.23Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record