Nukketeatteri ja näyttelijän maailma : taiteellinen elämäkertani

Näytä kaikki kuvailutiedot

Permalink

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7218-12-9
Julkaisun nimi: Nukketeatteri ja näyttelijän maailma : taiteellinen elämäkertani
Tekijä: Siren, Eero
Muu tekijä: Esittävien taiteiden tutkimuskeskus (Tutke) / Forskningscentrum för teater, dans och performance / Performing Arts Research Centre
Opinnäytteen taso: väitöstutkimus
väitöskirja
doktorsavhandling
Kuuluu julkaisusarjaan: Acta Scenica
ISSN: 2242-6485
ISBN: 978-952-7218-12-9
Tiivistelmä: Eero Siren kertoo väitöstutkimuksensa kirjallisessa osiossa taiteellisen elämäntarinansa alkaen siitä, millaisia luentoja hän kuuli lapsena työväenopistossa ja millaisiin kulttuuritapahtumiin vanhemmat hänet veivät. Hän kertoo myös sukunsa tarinan 1900-luvun alun huutolaisuudesta sisällissotaan, talvi- ja jatkosotaan ja suurten ikäluokkien syntyyn ja muistelee malmilaista perhettään. Tältä osin hänen työnsä lähestyy kulttuuriantropologista kuvausta sodanjälkeisen työväestön sivistystahdosta. Toisaalta tutkimus kirjoittaa suomalaisen nukketeatterin historiaa ja sijoittaa sen kansainväliseen kontekstiin. Sirenin elämäntarina ja nukketeatterin historia nivoutuvat yhteen teoksen Nukketeatterin historia komeljanttareiden kertomana syntyprosessissa. Miten tekijän oma maailma vaikutti työn syntyyn hänen valmistaessaan esityksenomaista luentoa nukketeatterin historiasta 3–6-vuotiaille päiväkotilapsille? Eero Siren (s. 1946) on teatterintekijä, joka on 1970-luvulta lähtien toiminut dramaturgina, ohjaajana, näyttelijänä ja teatterinjohtajana useissa suomalaisissa teattereissa. Hän on näytellyt nukeilla myös Nukketeatteri Vihreässä Omenassa ja television Noppa-sarjassa.
URI: http://hdl.handle.net/10138/227947
URN:ISBN:978-952-7218-12-9
Päiväys: 2017
Asiasanat (ysa): nukketeatteri
nukketeatterit
historia
teatterihistoria
taiteilijuus
taiteellinen työ
esitykset
Suomi
elämäkerrat
Siren, Eero
Nukketeatterin historia komeljanttareiden kertomana (nukketeatteriesitys)
Tekijänoikeustiedot: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten suojaama teos. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.


Tiedostot

Latausmäärä yhteensä: Ladataan...

Tiedosto(t) Koko Formaatti Näytä
Acta_Scenica_50.pdf 11.23MB PDF Avaa tiedosto

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä kaikki kuvailutiedot