Tarjoumia ja toimijuutta : kirjoituksia tanssijantyöstä : tanssijantaiteen maisteriohjelman opinnäyteantologia

Näytä kaikki kuvailutiedot

Permalink

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7218-37-2
Julkaisun nimi: Tarjoumia ja toimijuutta : kirjoituksia tanssijantyöstä : tanssijantaiteen maisteriohjelman opinnäyteantologia
Tekijä: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki; Tenhula, Ari; Makkonen, Anne
Toimittaja(t): Tenhula, Ari; Makkonen, Anne
Muu tekijä: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki
Opinnäytteen taso: kirja
bok
Book
Kuuluu julkaisusarjaan: Kinesis
ISSN: 2242-590X
ISBN: 978-952-7218-37-2
Tiivistelmä: Tämän päivän tanssijantyö elää moninaisuudessa, kyseenalaistaa totuttuja taiteen tekemisen käytäntöjä ja artikuloi uutta historiallisesti muodostuneiden hierarkioiden, käytänteiden, arvostusten, jälkien ja kaikujen säestäminä. Teatterikorkeakoulusta (2008-2017) valmistuneiden tanssijantaiteen maisterien opinnäytteiden kirjallisten osien antologia tuo yhteen ja teemoittaa sisällöllisesti sekä kielellisesti ansiokkaita tekstejä. Niissä kuuluu vahvana ja persoonallisena nuorten valmistumassa olevien tanssijoiden ääni: tanssijantyöhön liittyvä ajattelu, kokemukset ja odotukset. Tarkastelun alle asettuvat kysymykset tanssin harjoittelusta, tanssitekniikoista, esiintymisestä, esittämisen ja minuuden välisestä suhteesta sekä ammatissa työskentelyn mahdollisuuksista, käytännöistä, toiveista ja utopioista. Antologian alussa toimittajat professori Ari Tenhula ja tanssihistorioitsija Anne Makkonen hahmottelevat lyhyesti opiskelijoiden tekstejä kehystäviä tanssikentän lähihistorian murroksia. Niitä ovat mm. tanssijan identiteettien ja toimijuuksien monimuotoistuminen, koreografikeskeisten tanssiliiketekniikoiden asteittainen haihtuminen sekä tanssitaiteeseen liitettyjen "totuuksien" hitaat muutokset suhteessa tanssijan taitoon, taiteellisen työskentelyn metodeihin, työrooleihin sekä tanssitaiteen yhteiskunnalliseen merkitykseen.
URI: http://hdl.handle.net/10138/235202
URN:ISBN:978-952-7218-37-2
Päiväys: 2018
Avainsanat: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu.
Asiasanat (ysa): tanssi
tanssijat
taiteilijuus
harjoittelu
tanssitekniikat
esiintyminen
esittäminen
identiteetti
ammatillinen kehitys
työelämä
opinnäytteet
antologiat
kokoomateokset
Tekijänoikeustiedot: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten suojaama teos. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.


Tiedostot

Latausmäärä yhteensä: Ladataan...

Tiedosto(t) Koko Formaatti Näytä
Kinesis_10.pdf 2.733MB PDF Avaa tiedosto

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä kaikki kuvailutiedot