Tehtävänä työväenhistoria

Show full item record

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/240070

Citation

Tehtävänä työväenhistoria. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura 30 vuotta. Toimittaneet Jarmo Peltola ja Erkki Vasara. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura. Helsinki 2018.

Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
Tehtavana_tyovaenhistoria_digi.pdf 2.096Mb PDF View/Open
Title: Tehtävänä työväenhistoria
Editor: Peltola, Jarmo; Vasara, Erkki
Belongs to series: 29
ISBN: 9789525976656
9789525976663
Abstract: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran siipien suojissa harrastettu historian tutkimus on ehkä parhaimmillaan ollut yhteiskuntahistoriallista, laaja-alaista tutkimusta, jossa ilmiöihin on pureuduttu niin talouden, sosiaalisen kuin poliittisenkin kautta sukupuolinäkökulmaa unohtamatta. Myös perinteisempääkin työväen sosiaalihistoriaa ja poliittista historiaa puolue- ja järjestö-historioineen on hyvin siedetty. Erityisesti seuran toiminnan viimeisten vuosikymmenten aikana työväen tutkimuksen piiriin on yhä vahvemmin tullut työväenkulttuurin monimuotoinen tutkimus. Tällä kentällä historian- ja perinteen tutkijat ovat kohdanneet toisensa, on kyse sitten ollut työväenurheilusta tai työväentaloilla tapahtuneesta toiminnasta. Myös työn historia, aherrus tehtaissa ja muissa työpaikoissa, ja elämä työväenluokan ihmisten kodeissa, arjessa teollistumisen alkuvaiheista nykypäivään on sitä tutkimuskenttää, jota Seuran historian- ja perinteentutkijat ovat pitäneet yhteisenä tutkimuskohteenaan.
URI: http://hdl.handle.net/10138/240070
Date: 2018-08-20
Rights: Kirjan tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa. Lisätietoa Kopioston kopiointiluvasta: www.kopiosto.fi


This item appears in the following Collection(s)

Show full item record