Dramaturgiakirja : kaikki järjestyy aina

Show full item record

Permalink

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-006-5
Title: Dramaturgiakirja : kaikki järjestyy aina
Author: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki; Numminen, Katariina; Kilpi, Maria; Hyrkkänen, Mari
Editor: Numminen, Katariina; Kilpi, Maria; Hyrkkänen, Mari
Contributor: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki
Date: 2018
Thesis level:
Belongs to series: Teatterikorkeakoulun julkaisusarja
ISSN: 2242-6507,
ISBN: 978-952-353-006-5
URI: http://hdl.handle.net/10138/252760
URN:ISBN:978-952-353-006-5
Abstract: Dramaturgiakirja - Kaikki järjestyy aina avaa näkökulmia esittävissä taiteissa viime vuosikymmeninä tapahtuneisiin murroksiin. Teksti- ja tarinakeskeisten paradigmojen rinnalle on noussut esitystä ja esityksellisyyttä painottavia ajattelutapoja. Samalla perinteiset käsitykset katsojuudesta, tekijyydestä ja valmiista taideteoksesta on määritelty uudelleen. Dramaturgialla - osien välisten suhteiden taiteella - on keskeinen rooli näiden kysymysten näkyväksi tekemisessä, jäsentämisessä ja artikuloimisessa. Kirja johdattaa lukijan tämänhetkisen dramaturgiakeskustelun ytimeen. Artikkeleissa käsitellään muun muassa kirjoittamista, lukemista, dramaturgian filosofiaa, dramaturgian ja automatisaation suhdetta sekä näytelmää esityksellisen käänteen jälkeen. Teos sisältää paitsi kentällä syntynyttä tekijätietoa myös dramaturgisen sanaston, jossa avataan nykydramaturgian keskeiset käsitteet. 2000-luvulla on puhuttu teatterin ja muidenkin taiteenalojen eri ammattien dramaturgisoitumisesta. Dramaturginen kokoava, leikkaava ja organisoiva työ ei kuulu vain alan erityisosaajille. Kirja onkin kirjoitettu niin oppikirjaksi teatteri- ja taideopiskelijoille kuin inspiraatioksi kaikille taiteen mahdollisuuksista ja taiteen tekemisestä kiinnostuneille.
Subject (ysa): dramaturgia
teatteritaide
tanssi
historia
muutos
näytelmät
kirjoittaminen
lukeminen
filosofia
minimalismi
henkilöt
nykyteatteri
käsitteet
terminologia
Suomi
Rights: This publication is work protected by copyright. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.


Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
TeaK_68.pdf 1.636Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record