Dramaturgiakirja : kaikki järjestyy aina

Näytä kaikki kuvailutiedot

Permalink

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-006-5
Julkaisun nimi: Dramaturgiakirja : kaikki järjestyy aina
Tekijä: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki; Numminen, Katariina; Kilpi, Maria; Hyrkkänen, Mari
Toimittaja(t): Numminen, Katariina; Kilpi, Maria; Hyrkkänen, Mari
Muu tekijä: Teatterikorkeakoulu / Teaterhögskolan / Theatre Academy Helsinki
Opinnäytteen taso: kirja
bok
Book
Kuuluu julkaisusarjaan: Teatterikorkeakoulun julkaisusarja
ISSN: 2242-6507,
ISBN: 978-952-353-006-5
Tiivistelmä: Dramaturgiakirja - Kaikki järjestyy aina avaa näkökulmia esittävissä taiteissa viime vuosikymmeninä tapahtuneisiin murroksiin. Teksti- ja tarinakeskeisten paradigmojen rinnalle on noussut esitystä ja esityksellisyyttä painottavia ajattelutapoja. Samalla perinteiset käsitykset katsojuudesta, tekijyydestä ja valmiista taideteoksesta on määritelty uudelleen. Dramaturgialla - osien välisten suhteiden taiteella - on keskeinen rooli näiden kysymysten näkyväksi tekemisessä, jäsentämisessä ja artikuloimisessa. Kirja johdattaa lukijan tämänhetkisen dramaturgiakeskustelun ytimeen. Artikkeleissa käsitellään muun muassa kirjoittamista, lukemista, dramaturgian filosofiaa, dramaturgian ja automatisaation suhdetta sekä näytelmää esityksellisen käänteen jälkeen. Teos sisältää paitsi kentällä syntynyttä tekijätietoa myös dramaturgisen sanaston, jossa avataan nykydramaturgian keskeiset käsitteet. 2000-luvulla on puhuttu teatterin ja muidenkin taiteenalojen eri ammattien dramaturgisoitumisesta. Dramaturginen kokoava, leikkaava ja organisoiva työ ei kuulu vain alan erityisosaajille. Kirja onkin kirjoitettu niin oppikirjaksi teatteri- ja taideopiskelijoille kuin inspiraatioksi kaikille taiteen mahdollisuuksista ja taiteen tekemisestä kiinnostuneille.
URI: http://hdl.handle.net/10138/252760
URN:ISBN:978-952-353-006-5
Päiväys: 2018
Asiasanat (ysa): dramaturgia
teatteritaide
tanssi
historia
muutos
näytelmät
kirjoittaminen
lukeminen
filosofia
minimalismi
henkilöt
nykyteatteri
käsitteet
terminologia
Suomi
Tekijänoikeustiedot: Julkaisu on tekijänoikeussäännösten suojaama teos. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.


Tiedostot

Latausmäärä yhteensä: Ladataan...

Tiedosto(t) Koko Formaatti Näytä
TeaK_68.pdf 1.636MB PDF Avaa tiedosto

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä kaikki kuvailutiedot