"Rikka rokassa" - onko ruoka turvallista ?

Show full item record



Permalink

http://hdl.handle.net/10138/282716

Citation

Heinonen , M 2016 , ' "Rikka rokassa" - onko ruoka turvallista ? ' , Tieteessä tapahtuu , Vuosikerta. 34 , Nro 1 , Sivut 6-8 . < https://journal.fi/tt/article/view/55429 >

Title: "Rikka rokassa" - onko ruoka turvallista ?
Alternative title: "A fly in the soup" - is food safe ?
Author: Heinonen, Marina
Other contributor: Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto


Date: 2016-01
Language: fin
Number of pages: 3
Belongs to series: Tieteessä tapahtuu
ISSN: 0781-7916
URI: http://hdl.handle.net/10138/282716
Abstract: ”Älä syö mitään, mitä isoäiti ei tunnistaisi ruoaksi”, neuvoo syöjän käsikirja. ”Aitoon ruokaan eivät kuulu lisäaineet ja muut kemikaalit”, opastaa toinen. Pitäisi syödä ”puhtaasti” ilman, että ruoka on prosessoitua. Tässäkö ovat turvallisen ruoan mittarit? Kuka kohta enää uskaltaa tunnustaa ostavansa ruokaa kaupasta, vaikka ruoka on Suomessa erittäin turvallista. Ruoan prosessointikin tarkoittaa tavallista ruoan valmistusta, jota tehdään myös kotikeittiössä. Elintarvikkeen joskus pitkä lista eri ainesosista ei kuvasta keinotekoisuutta, sillä kaikki ruoassa on kemiaa mukaan lukien vitamiinit ja muut ravintoaineet. Sen sijaan ruokaan vahingossa joutuneet vieraat kemialliset aineet tai luontaisesti esiintyvät myrkyt voivat olla terveydelle haitallisia.
Subject: 416 Elintarviketieteet
elintarvikkeiden turvallisuus
turvallinen ruoka
ruoan prosessointi
uuselintarvikkeet
lisäaineet
ruoan terveellisyys
luontaisuus
Rights:


Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
55429_Artikkelin_teksti_53863_1_10_20160216.pdf 61.08Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record