Työväestö ja demokratia

Show full item record

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/313532

Citation

Työväestö ja demokratia. Toimittaneet Ilkka Kärrylä, Pete Pesonen, Anna Rajavuori. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2018

Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
VV-32_Tyovaesto ja demokratia.pdf 4.298Mb PDF View/Open
Title: Työväestö ja demokratia
Other contributor: Kärrylä, Ilkka
Pesonen, Pete
Rajavuori, Anna
Publisher: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Date: 2019-08-15
Language: fi
Belongs to series: 32
ISBN: 9789525976755
9789525976762
URI: http://hdl.handle.net/10138/313532
Abstract: Demokratia eli kansanvalta on ollut olennainen osa suomalaista yhteiskuntaa jo yli 100 vuotta. Monet tutkijat ovat pitäneet työväenliikettä eräänä keskeisimmistä demokratian edistäjistä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti, mutta historiassa työväestön ja demokratian suhde on saanut hyvin monia, toisinaan jännitteisiä muotoja. Tämän vuosikirjan artikkelit tarkastelevat työväestön ja demokratian monivaiheista historiaa eri näkökulmista. Ne käsittelevät muun muassa demokratian vakiintumisen ajanjaksoa Suomessa, työväenpuolueiden suhtautumista demokratiaan ja kunnallisdemokratiaan sekä demokratian laajentamista talouden ja sivistyksen alueille. Teos osoittaa, että työväestön ja demokratian suhde on jatkuvasti ajankohtainen historiantutkimuksen aihe. Se tuo näkökulmia myös nykyisiin keskusteluihin kansalaisten osallistumisesta ja hallinnon legitimiteetistä Suomessa ja maailmalla.
Usage restriction: Artikkelien/kirjan tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijoiden kanssa.


This item appears in the following Collection(s)

Show full item record