Valvottu ja kuritettu työläinen

Show full item record

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/322060

Citation

Valvottu ja kuritettu työläinen. Toimittaneet Leena Enbom, Pete Pesonen, Sami Suodenjoki. Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Helsinki 2020..

Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
Valvottu_ ja_ku ... ainen Vaki_voimakas_33.pdf 8.462Mb PDF View/Open
Title: Valvottu ja kuritettu työläinen
Editor: Enbom, Leena; Pesonen, Pete; Suodenjoki, Sami
Publisher: Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura
Date: 2020-11-27
Belongs to series: 33
ISBN: 9789525976892
9789525976908
ISSN: 0782-2332
URI: http://hdl.handle.net/10138/322060
Abstract: Kuri ja valvonta ovat keskeisiä näkökulmia työväen historiaan. Työväestön kontrollointi on ollut monitasoista ja se on kohdistunut työväkeen työvoimana, poliittisen toiminnan subjektina, kuluttajana, paikallisyhteisön jäsenenä ja sosiaalipoliittisten järjestelmien huollon kohteena. Valvontaa ja rankaisua ovat harjoittaneet valtiovalta, työnantajat ja erilaiset kansalaisyhteiskunnan ryhmittymät – myös työntekijät ja työväenliike itse. Vuosikirjan artikkelit tarkastelevat kuria ja valvontaa useista eri näkökulmista. Ne käsittelevät kontrollia muun muassa työpaikoilla, paikallisyhteisössä, viranomaisasioinnissa ja poliittisissa verkostoissa. Samalla artikkelit kuvaavat tapoja, joilla kuri ja kontrolli operoivat. Klassisen kurinpitovallan ohella artikkeleissa analysoidaan ohjailun, suostuttelun ja itsekontrollin mekanismeja sekä työntekijöiden keinoja vältellä ja vastustaa itseensä kohdistuvaa kontrollia.
Subject: Työläinen
Valvonta
Kuritus
Kontrolli
Rights: Kirjan tai yksittäisten artikkelien tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa.


This item appears in the following Collection(s)

Show full item record