Lihavitosen murroksen vuodet 1982-2006

Show full item record

Permalink

http://hdl.handle.net/10138/336338

Citation

Päivi Uljas, Lihavitosen murroksen vuodet 1982-2006. Helsingin liha-elintarviketyöntekijäin ammattiosaston 100-vuotisjuhlakirja. Helsingin liha-elintarviketyöntekijäin ammattiosasto 5, Helsinki 2007..

Files in this item

Total number of downloads: Loading...

Files Size Format View
Lihavitosen murroksen vuodet.pdf 23.89Mb PDF View/Open
Title: Lihavitosen murroksen vuodet 1982-2006
Alternative title: Helsingin liha-elintarviketyöntekijäin ammattiosaston 100-vuotisjuhlakirja
Author: Uljas, Päivi
Publisher: Helsingin liha-elintarviketyöntekijäin ammattiosasto 5
Date: 2007
Language: fi
ISBN: 978-952-92-1474-7
978-952-7466-06-3
URI: http://hdl.handle.net/10138/336338
Abstract: Helsingin seudun makkaratyöntekijäin ammattiosaston ensimmäinen perustamiskokous pidettiin 23. tammikuuta 1907. Vaikean alun jälkeen Lihavitosesta on kasvanut yksi liha-alan ja samalla koko Elintarviketyöläisten liiton van kimmista ammattiosastoista. Ammattiosaston vuosisadan viimeinen neljännes – vuo det 1982–2006 – on merkinnyt liha-alalle ja sen työntekijöil le suurta myllerrystä: maatalouden ja koko elintarvikeketjun toimintaedellytykset ovat muuttuneet perusteellisesti, liha - teollisuuden teknologia on kehittynyt, yritys- ja omistusrakenteet ovat mullistuneet. Myös yhteiskunnallinen ilmapiiri on kiristynyt ammattiyhdistysliikkeen joutuessa puolustuskannalle kansainvälistyneen kapitalismin paineessa. Tässä kirjassa tarkastellaan näitä muorroksen vuosia lihatyöläisten ja heidän ammattiyhdistystoimintansa näkökulmasta. Kirjassa puhuvat monet Lihavitosen yksittäiset jäsenet, mutta samalla se haluaa kertoa tarinaa koko jäsenistön yhteisestä taipaleesta – iloineen ja suruineen. Tekstin on kirjoittanut SEL:n Etelä-Suomen aluejärjestön toimistonhoitaja Päivi Uljas, jonka työssä innostavinta on ollut haastatella Lihavitosen aktiiveja, niitä iloisia ja itsetietoisia työläisiä, jotka ovat paljolti vastanneet ammattiosas ton toiminnasta viimeksi kuluneen neljännesvuosisadan aikana. He kaikki toivovat, että menneen muistelu antaa uskoa ja virikkeitä suunnata lihatyöläisten ammattiy
Subject: järjestöhistoriikit
ammattiyhdistykset
elintarviketyöntekijät
lihateollisuus
historia
Helsinki
Rights: Artikkelien/kirjan tulostaminen ja tallentaminen on sallittua yksityiseen käyttöön tekijänoikeuslain mukaisesti. Opetus- ja tutkimustarkoituksiin artikkeleita saa tulostaa, kopioida ja tallentaa sekä käyttää Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti. Muusta käytöstä tulee sopia erikseen tekijänoikeuden haltijan kanssa.


This item appears in the following Collection(s)

Show full item record